Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: start firestarteru po zapnutí PC  (Přečteno 2767 krát)

Aldik

• Návštěvník
start firestarteru po zapnutí PC
« kdy: 28 Května 2007, 14:07:15 »
Ahoj, vím že se to řešilo již tady, ale jak udělat, aby mi nastartoval Firesatrter po zapnutí PC včetně ikony. Podle návodu na
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty
jsem do system-volby-sezení přidal  sudo firestarter  --start-hidden (je mi jasné, že tato volba způsobí, že poběží bez té ikony), ale když dám ps -A, nezobrazí se mi v běžících procesech. Podle diskuze zde vím, že někdo tvrdí, že spouštění firestarteru včetně GUI je jen kvůli konfiguraci, opačný názor byl ten, že to není pravda. Zatím to pouštím hned po startu ručně z nabídky systém-správa-firestarter.Díky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2007, 14:10:46 »
Hlavně nevím, k čemu je dobré zapínat firestarter po každém startu - firestarter není firewall, je to pouze program pro jeho nastavení, firewall je obsažen v jádře a zapíná se automaticky s načtením jádra s konfigurací, která je uložena v konf. souborech.

Aldik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2007, 14:18:52 »
Díky za odpověď, takže pokud jsem již nakonfiguroval pravidla např. pomocí firestarteru, při dalším restartu už vlastně běží integrovaný firewal, jestli to dobře chápu.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2007, 14:30:45 »
Citace: Aldik
Díky za odpověď, takže pokud jsem již nakonfiguroval pravidla např. pomocí firestarteru, při dalším restartu už vlastně běží integrovaný firewal, jestli to dobře chápu.
Podle mě ano, firewall dokonce běží hned po první startu - nakonfigurován v nějakém základním nastavení.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2007, 17:42:39 »
Jednoducho si ho vyskusaj. Nastav vsetky prenosy zakazane ,restartuj a ked Ti nepojde internet tak sa firewall spusta.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Aldik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Května 2007, 08:35:51 »
Diky za odpovědi.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 29 Května 2007, 09:58:51 »
Citace: vojtech.t
Hlavně nevím, k čemu je dobré zapínat firestarter po každém startu - firestarter není firewall, je to pouze program pro jeho nastavení, firewall je obsažen v jádře a zapíná se automaticky s načtením jádra s konfigurací, která je uložena v konf. souborech.
Technicky je to malinko jinak, ale efekt je takovy, jak pises.

Pokud si nainstalujete jen iptables, k zadnemu jejich automatickemu nastaveni se startem pocitace nedochazi. Firestarter nainstaluje svuj spousteci skript do /etc/init.d/firestarter, ktery zajistuje automaticke nastaveni iptables se spustenim pocitace. Bez tohoto (nebo nejakeho obdobneho) skriptu k zadnemu automatickemu nastaveni iptables se spustenim pocitace nedochazi.

Graficke rozhrani je pak urcene pouze pro zmenu konfigurace, nemusi se spoustet s kazdym prihlasenim uzivatele.

Stav nastaveni iptables lze overit prikazem
Kód: [Vybrat]
sudo iptables -l

Ilja Iljič

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 30 Května 2007, 11:25:12 »
Nemá to být spíš
Kód: [Vybrat]
sudo iptables -L?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #8 kdy: 30 Května 2007, 11:33:41 »
Jo, jasne. -L nebo --list. Diky za upozorneni.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #9 kdy: 30 Května 2007, 21:38:21 »
No tá ikonka Firestarteru je dobrá na sledovanie. Zmení sa na červeno, ked sa niekto pokúsi o nepovolené pripojenie.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.