Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: reinstalace XP  (Přečteno 1404 krát)

Filip

• Návštěvník
reinstalace XP
« kdy: 29 Května 2007, 07:42:55 »
zdravím, potřeboval bych vědět, jak je to s reinstalací windows XP. Mam tam ted Ubuntu 7.04 a klasicky bootuju pres GRUB....kdyz bych chtel ale XP zformatovat a nainstalovat znova - (tentokrat na mensi kus HDD) - jsou potom nejake problemy s bootvoanim se s poustenim Linuxu? cetl jsem neco o obnove takze bych chtel vedet co to vsechno obnasi...děkuji

edit///
resp muzu si potm v linuxu zbyvajici volny kus HDD pridat na Linux?
Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn"

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
reinstalace XP
« Odpověď #1 kdy: 29 Května 2007, 08:39:16 »
Pokud budeš instalovat na stejný fyzický disk, tak se ti přepíše GRUB. Obnovit jde jednoduše. Nabootuješ z liveCD a pak přes Konsoli provedeš pár příkazů.
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4999

Poddotazu o volném místu moc nerozumím - myslíš jako na ostatní oddíly disku mimo XP?
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
reinstalace XP
« Odpověď #2 kdy: 29 Května 2007, 08:45:28 »
Budete muset obnovit grub, ale to všechno najdete na wiki... I to roztáhnutí oddílu by neměl bejt problém, GParted/QTParted by to měl umět... Trošku víc googlu a zkoumání stránek, které tu všichni znají :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Filip

• Návštěvník
reinstalace XP
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2007, 00:07:53 »
ok díky, dejme tedy tomu ze reinstaluju a nainstaluju XP jen na 40GB - linux mam ted asi na 40GB - zbyde mi kolem 180GB volneho prostoru (resp 40GBLINUX, 40GB XP a 180GB niceho) - jak 180GB priplacnu tedy k Linuxu?
Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn"

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
reinstalace XP
« Odpověď #4 kdy: 30 Května 2007, 01:33:34 »
Pro zmeny rozdeleni disku pouzijte napriklad nastroj Gparted, ktery se nachazi na Ubuntu DesktopCD.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.