Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu a další distro  (Přečteno 2278 krát)

JumBo

• Návštěvník
    • Tomáš Krajča, JumBo
ubuntu a další distro
« kdy: 30 Května 2007, 09:39:57 »
Zdar,

Mám Ubuntu 7.04, chtěl bych si na zkoušku na novou partition nainstalovat ještě Arch linux. Nevíte, jestli mi ten Arch linux udělá něco s Ubuntu Grubem? Chtěl bych, aby mi zůstal původní Ubuntu Grub (Ubuntu jako hlavní).

Dík

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
ubuntu a další distro
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2007, 10:03:54 »
Predpokladam, ze Arch Linux bude mit moznost neinstalovat bootloader, a vy si pak jen rucne pridate prislusny zaznam do konfigurace Grubu v oddilu s nainstalovanym Ubuntu.

Podrobne informace doporucuji ale zadat v diskuzi uzivatelu Archu.

fastsnail

• Aktivní člen
  • *
ubuntu a další distro
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2007, 13:49:45 »
Tohle opravdu není žádný problém, sám mám Ubuntu + Arch a je to v pohodě. V nejhorším případě by snad šlo použít instalační CD Ubuntu a Grub přeinstalovat :-).
ARCH Linux na desktopu:
Chieftec LBX-02B-B-B-400W, Asus P5B-VM, Intel Core2Duo 6320, 2x512MB Geil, 250GB Seagate, nVidia 7300GS, Samsung 225BW (22" 1680x1050)
 UBUNTU Studio 8.04 (HH) na notebooku: Lenovo ThinkPad R61; 15,4" WSXGA+ (1680x1050); nVidia Quadro NVS 140M

Vojtin

• Host
ubuntu a další distro
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2007, 17:07:17 »
Jen trochu pozor archlinux je distro ke kterému se hodí DoDo (Dodělej Doma), toto distro za tebe NIC neudělá, jen se nainstaluje na disk (i s tim jsem měl dost velký problémy)a dál musíš tvořit ty. Pokud máš čas, proč ne, pokud chceš "druhý ubuntu" tak arch to doopravdy neni.

richard

• Aktivní člen
  • *
ubuntu a další distro
« Odpověď #4 kdy: 18 Července 2007, 10:00:19 »
Zkusil jsem nainstalovat Debian. Instalace byla stejně jednoduchá jako Ubuntu, chodí to o něco rychleji než Ubuntu a vypadá toskoro stejně. Jedinou výhodou Ubuntu je toto fórum. o Debianu se toho česky moc nedočtete. Může někdo doplnit tyto zkušenosti.

Pavelp

• Host
ubuntu a další distro
« Odpověď #5 kdy: 18 Července 2007, 10:17:06 »
Debian uz je takovej, a jeho forum tez. Ale poradi Vam tam taky, jen musite ukazat snahu o ziskani vlastnich informaci. Instatntni navody se tam moc "nenosi". Ale kdo nainstaloval, spustil a pouziva Debian, uz ho neopusti, dokud je smrt nerozdeli.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.