Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dvě aplikace pracující se zvukem nemůžou běžet společně  (Přečteno 2820 krát)

Tomáš Karger

• Návštěvník
    • Sinistra
Ahoj, mám takovej menší problém se zvukem. Pokud mám otevřenou jednu aplikaci, která pracuje se zvukem (třeba Exaile), tak se v jiných aplikacích (třeba když otevřu video ve VLC) nepřehrává zvuk a to i když ta první aplikace zrovna nepřehrává a leží jen tak "ladem"... Když pak tu první zavřu, tak ta druhá po stisknutí stop/play funguje normálně. Není to nic s čím by se nedalo žít, ale je to dost otravný. Zvukovku mám integrovanou NVidia CK804 AC'97.
Nevíte někdo co s tím?
Předem díky za rady.
Compaq Evo N800v 512MB RAM
ATI Radeon Mobility 7500
UbuntuStudio 8.04 "Some rights reversed."

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
Dvě aplikace pracující se zvukem nemůžou běžet společně
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2007, 07:34:37 »
To dost záleží na ovladači zvukovky, a pak jaký používáš zvukový server - např. pod KDE arts, jaký se používá pod GNOME si nepamatuji.
Kubuntu forever :-)

Tomáš Karger

• Návštěvník
    • Sinistra
« Odpověď #2 kdy: 31 Května 2007, 10:51:21 »
No v systém>volbz>zvuk mám na výběr výchozí směšovací stopy Realtek ALC850 (OSS mixer) a NVidia CK804 (ALSA mixer). Zkoušel jsem obě a nevidím v tom rozdíl... Pokud se ale mrknu do správce zařízení na Audio controller tak je tam:
Výrobce: nVidia Corporation
Zařízení: CK804 AC'97 Audio Controller
Status: Status
Typ sběrnic: PCI
Typ zařízení: Unknown
Funkce: Unknown

V tom bude asi ten háček, ne?
ATI Radeon Mobility 7500

smejky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 31 Května 2007, 14:48:22 »
Mám taky ten problém. Je to kvůli tomu, když 2 aplikace používají OSS zvukový server, např. Flash a nějaká hra. Ta aplikace, která byla spuštěna později zvuk už nepřehraje.
Ubuntu 8.04 Hardy Heron
AMD Athlon 64 3200+, 1024MB DDR2, nVidia GeForce 8600GS 256MB

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2007, 09:40:17 »
je jasné, že je třeba mít všude nastavenou ALSA.
Kubuntu forever :-)

Lako

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 01 Června 2007, 10:19:02 »
No neviem mne to nefunguje ani ked mam nastavenu alsu :(

Tomáš Karger

• Návštěvník
    • Sinistra
« Odpověď #6 kdy: 01 Června 2007, 10:31:57 »
Mě taky ne, přehrávání audio souborů pro změnu přestane fungovat úplně... Zkoušel jsem kombinovat ALSu s OSS, ale to taky nikam nevedlo.
ATI Radeon Mobility 7500

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Června 2007, 10:42:12 »
Mě s novým jádrem přestala dokonce Alsa fungovat úplně a když chci spustit alsamixer tak mi to napíše

Kód: [Vybrat]
alsamixer: function snd_mixer_load failed: Invalid argument
Nepropadejte panice!

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 18 Června 2007, 17:22:40 »
Zatím nejsem moc zdatný v linuxu, ale co vím, je, že když máte zvukovou kartu bez hardwarového mixování, tak je to v linuxu problém, jelikož zvládá jen jeden zvuk. Měl jsem sám problém se SB live 24bit 7.1 nevěděl jsem že to je *censored*, pod linux totálně na nic. Výborně se osvědčila SB live 5.1 - stará ale dobrá karta s hardwarovým mixováním. Ve windows se to mixovalo softwarově proto to šlo, v linuxu řešení neznám, ani už nevím kterým přikazem se vyvolalo kolik má dana zvukovka kanálů.
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 19 Června 2007, 06:54:54 »
Tohle je zvukovka od zvukovky různé... Každopádně je to problém jen softwarově mixovaných zvukovek... Mám Soundmaker Value 5.1, bez HW mixování a šlape jako hodinky, jen nejdou nastavit kanály tak, jak bych si přál...
Takže doporučuji porozhlédnout se po jiné zvukovce, případně pokud máte na desce zvukovku integrovanou, tak bych vyzkoušel jí...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Tomáš Karger

• Návštěvník
    • Sinistra
« Odpověď #10 kdy: 25 Června 2007, 13:41:46 »
Přešel jsem teď na UbuntuStudio a problém zmizel... naprosto netuším čím to tedy může být, protože jsem z hardwarové konfigurace nic neměnil... Nicméně díky moc za info :)
ATI Radeon Mobility 7500

zer01

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 10 Září 2007, 18:51:40 »
Zdravim vsechny, ja mam uplne stejny problem, ktery mam od nainstalovani ubuntu na notebook HP Compaq nx8220, pouzivam alsu, jen s prohlizeci a skypem, pokud otevru Operu(kterou hojne pouzivam), skype nebo mozillu a pak si chci prehrat nejaky mp3 nebo film, zvuk je zabran prohlizeci, pokud ale prohlizec zavru tak pak to samozrejmne jede, jede mi jak xmms tak i mplayer zaroven, nebo to staci spustit v opacnem pripade, kdo kdrive ke zvukovce prijde ten ji ovlada, ale jeslti to je tim, ze to nema HW mixovani tak je to v pytli a mrzi me to, protoze prepinat porad xmms s operou a jeste k tomu kdyz chcete byt online se skype tak je to docela neprijemne.

Mavi

• Návštěvník
Re: Dvě aplikace pracující se zvukem nemůžou běžet společně
« Odpověď #12 kdy: 04 Října 2007, 18:50:18 »
Mám ten samý problém... nevím co s tím.. je to docela nepříjemný když mám třeba otevřený YouTube a pak mi nehraje Amarok.. nebo opačně... mám Amarok minimalizovanej a nehrající, a pak mi nejde YouTube  :( >:(
Ubuntu 7.04, Windows XP, MOTHERBOARD: ASUS P5B Deluxe Wi-fi AP Edition, PROCESOR: Intel Core 2 Duo E6600, OPERAČNÍ PAMĚŤ: 2048MB RAM, GR.KARTA: NVIDIA GeForce 7600 GT, ZVUKOVKA: Soundmax HD Audio (integrovaná na MB)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.