Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s bootováním  (Přečteno 1342 krát)

king_2

• Návštěvník
problém s bootováním
« kdy: 30 Května 2007, 21:15:12 »
Ubuntu mam nainstalovano na jinem disku nez windows a kdyz tento disk vindam tak se mi windows nerozjede. Do sel jsem k tomu ze je to neco s GRUB, ale jsem uplny zacatecnik a nevim co a jak poradte mi prosim nekdo. Mozna uz to tu nekde je , ale ja jsem nejak levej na hledani , kdyztak mi poslete odkaz. Diky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
problém s bootováním
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2007, 21:21:37 »
Pokud ten disk, kde je Ubuntu vyndáte, tak zároveň grubu "seberete" jeho konfigurační soubory, které jsou nezbytně nutné pro jeho start...
Možná řešení
a) Nevyndavat disk s Ubuntu z PC :-)
b) Dualboot zařídit pomocí zavaděče Windows (viz článek http://www.abclinuxu.cz/clanky/tipy/dual-boot-pomoci-zavadece-windows)
c) vytvořit na disku s windows oddíl /boot pro Ubuntu (asi nejsložitější řešení a ne moc vhodné pro začátečníka)

king_2

• Návštěvník
problém s bootováním
« Odpověď #2 kdy: 31 Května 2007, 07:40:09 »
diky vyzkoušim to a uvidim

king_2

• Návštěvník
problém s bootováním
« Odpověď #3 kdy: 31 Května 2007, 10:29:56 »
tak jsem se na ten navod podival, a nejak si nevim rady s tim ziskanim toho souboru linux.bin, v konzoli mi to napise chybu a ten soubor neziskam

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
problém s bootováním
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2007, 12:15:52 »
Citace: king_2
v konzoli mi to napise chybu
To je v dnešní době tak moc "in" popisovat problém slovy "vyhodí/napíše/dostanu chybu" a tu chybu neposlat? Jak asi máme přijít na to, proč tam ta chyba je, když ji neznáme...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.