Včera jsem půjčil přítelkyni macbooka na brouzdání internetem a vybrání pošty. Já jsem si zatim hrál s ipodem nano. Stáhla si nějaké .pps a prohlížela ty stupidní prezentace (v Keynote), pak, náhle asi u třetí prezentace, se vypnul displej a za chvilku začal macbook fuňet. Nereagoval vůbec na nic, pár minut jsem ho nechal, jestli se náhodou nezpamatuje, ale fuňel pořád a displej byl černý, neregoval na touchpad, na tlačítko myši, ani na žádnu klávesu, nešlo se odhlásit, prostě nic, zamrznul. Tak jsem ho vypnul natvrdo tlačítkem a čekal jak naběhne. Naběhl s nakonfugurovanym hornim panelem, ale dock byl výchozí, to už jsem začal tušit, že je něco blbě. Mail, iCal, iTunes, Safari, Keychain (to co nejvíc používám) najelo v defaultu jako při prvnim spuštění. Mail jsem po nějaký době zprovoznil, keychain jsem měl zálohu asi tejden starou, iCal mam synchronizovanej s iPodem nano, tak to co nemam zálohovaný přepíšu. Safari mam taky zálohu. Co mě, ale od tý doby blbne je iTunes. To, že jsem přišel o nastavení, playlisty, počty hraní a asi i obrázky alb u sbírky cca 40GB hudby ještě nějak překousnu, ale při spuštění iTunes mi nezobrazí vůbec v Music ty řádky a když cokoliv importuju tak hudba prostě neni vidět. Když chci smazat defaultni smart playlisty, tak se iTunes kousne a vypne s hláškou o pádu aplikace.
Tohle je vlastnost, která mě na OSX začíná pěkně *censored*, když mi spadnou Windows tak se ztratí poslední nastavení-relace, když mi spadne linux-tak se mi ztratí jen neuložený změny, ale když spadne OSX ztratí se veškerý nastavení účtu.. Podotýkám, Mail, iCal, iTunes byly ukončený před pádem.