Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aktualizace Firefoxu  (Přečteno 7071 krát)

CrazyDog

• Aktivní člen
  • *
    • CrazyDog ~ Multi-web
Aktualizace Firefoxu
« kdy: 01 Června 2007, 11:27:35 »
Firefox vydal novou verzi a to 2.0.0.4 a ja mam 2.0.0.3 a kdyz dam napoveda, tak tam je zkontrolovat aktualizace sede a nejde na to kliknout a nevim proc. Tak jsem zasel na czilla.cz a stahl jsem tar.gz firefox a ted nevim co snim. Hledal jsem na wiki i na tomto foru a nic jsem nenasel... Poradite mi nekdo jak mam aktualizovat forefoxe? Diky
Asus M2N-E, Athlon X2 64 6400+, GEIL 4x512MB DDR2, nVidia GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIE, HDD Seagate Barracuda 320GB SATA II + 80GB...
Ubuntu blog | PHP, JS a CSS blog | Osobní blog

Pavel

• Návštěvník
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2007, 11:36:07 »
úpravy - předvolby - Rozšířené - aktualizace - všechno zaškrtnout a zvolit Automaticky aktualizaci stáhnout a nainstalovat
Nepropadejte panice!

CrazyDog

• Aktivní člen
  • *
    • CrazyDog ~ Multi-web
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2007, 13:57:42 »
Tam je to taky sede. Je tam jen aktivni aktualizace modulu a doplnu... Proc?
Asus M2N-E, Athlon X2 64 6400+, GEIL 4x512MB DDR2, nVidia GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIE, HDD Seagate Barracuda 320GB SATA II + 80GB...
Ubuntu blog | PHP, JS a CSS blog | Osobní blog

bobulix

• Návštěvník
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2007, 14:30:07 »
To samy u me ...

Radix

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2007, 14:37:05 »
To samé u mě.

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #5 kdy: 01 Června 2007, 14:47:02 »
Aplikace se v ubuntu updatuji pres balickovaci system -> az bude novy firefox v balicku, pujde updatovat pres synaptic/adept atd.
Zasedle to je z duvodu, ze program bezici pod pravy uzivatele nemuze menit komponenty mimo /home/uzivatel.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #6 kdy: 03 Června 2007, 09:40:52 »
Propánajána, ta volba je zašedlá proto, aby nenabourávala aktualizační systém distribuce, kerá si sama ohlídá bezpenosntí aktualizace všech tisíců aplikací, které jsou součástí Ubuntu. Nic nedělejte a v tuto chvíli by již všichni měli mít aktuální Firefox. Zdržení trvalo proto, že se museli aktualizace rozdistribuovat na všechna zrcadla... A české zrcadlo bude vždy o pár hodin a možná i den opožděné oproti oficiálnímu hlavnímu serveru ve Spojeném království.

Petr Tomeš

• Závislák
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #7 kdy: 03 Června 2007, 09:41:43 »
Citace: Astro
úpravy - předvolby - Rozšířené - aktualizace - všechno zaškrtnout a zvolit Automaticky aktualizaci stáhnout a nainstalovat
Mohu vědět, proč uživatelům radíte takovou blbost, která se nemá dělat a ani nefunguje?

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #8 kdy: 03 Června 2007, 10:06:25 »
Navíc nevím jak vám, ale mě se aktualizace pro Swiftfox (Firefox optimalizovaný pro konkrétní CPU) objevila už včera kolem 9váté hodiny...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #9 kdy: 03 Června 2007, 10:07:35 »
Citace: Petr Tomeš
Mohu vědět, proč uživatelům radíte takovou blbost, která se nemá dělat a ani nefunguje?
Ono to nejspíš funguje, ale ne s Firefoxem nainstalovaným přes Synaptic/Adept... Pokud je to jednoduše balíček z czilla.cz, tak by to mělo jít... ;)
Linux Gaming Clan leader

gargy2002

• Host
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #10 kdy: 03 Června 2007, 11:40:19 »
Zdar, me se aktualizoval pres update Firefox v patek odpoledne sam, jen jsem zapnul pocitac. Nastaveni je vesmes krome pluginu na prehravani videa a streamu default od instalace...:)

Petr Tomeš

• Závislák
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #11 kdy: 05 Června 2007, 10:27:20 »
Citace: djSmaky
Navíc nevím jak vám, ale mě se aktualizace pro Swiftfox (Firefox optimalizovaný pro konkrétní CPU) objevila už včera kolem 9váté hodiny...
Ubuntu nabídlo aktualizaci Firefoxu pár hodin poté, co tak učinila Mozilla ve svém systému aktualizací. Možná chvíli trvalo, než todoběhlo na české zrcadlo, třeba až den. Já proto používám oficiální zdroj, kde je vše nejakuálnější, jak vůbec může být. Má to své výhody.

Petr Tomeš

• Závislák
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #12 kdy: 05 Června 2007, 10:28:32 »
Ono to nejspíš funguje, ale ne s Firefoxem nainstalovaným přes Synaptic/Adept... Pokud je to jednoduše balíček z czilla.cz, tak by to mělo jít... ;)
A proč by někdo (složitě a zdlouhavě) instaloval balík z CZilly, když to má v Ubuntu předinstalované a v Kubuntu snadno doinstalovatelné? To mi nějak nejde do hlavy.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #13 kdy: 05 Června 2007, 11:02:22 »
ad aktuální firefox ->Já radši v klídku počkám na novou verzi swiftfoxu, protože je rychlejší než firefox (optimalizace pro procesor udělá hodně :) )
ad balíky z czilly -> Samo že je to blbost, ale jsou lidi, který to pak prostě udělaj a pak hážou rozumy, tak jsem to chtěl uvést na pravou míru ;)
Linux Gaming Clan leader

Petr Tomeš

• Závislák
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #14 kdy: 05 Června 2007, 11:10:09 »
Ale tak hážou rozumy, většinou prot, že jim něco nejde..

Swiftfox chápu, ale já raději orginál od Mozilly distribuovaný v Ubuntu. Na mém počítači už další optmalizace nemůž pozorovat ;)

Radix

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #15 kdy: 05 Června 2007, 11:33:56 »
Ubuntu nabídlo aktualizaci Firefoxu pár hodin poté, co tak učinila Mozilla ve svém systému aktualizací. Možná chvíli trvalo, než todoběhlo na české zrcadlo, třeba až den. Já proto používám oficiální zdroj, kde je vše nejakuálnější, jak vůbec může být. Má to své výhody.
Aktualizace Thunderbirdu naopak v Ubuntu do dnešního dne neproběhla, i když nová verze vyšla určitě před několika týdny.

Petr Tomeš

• Závislák
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #16 kdy: 05 Června 2007, 11:46:41 »
Citace: Radix
Aktualizace Thunderbirdu naopak v Ubuntu do dnešního dne neproběhla, i když nová verze vyšla určitě před několika týdny.
Mýlíte se. Poslední bezpečnosntí aktualizace Thnderbirdu 1.5.0.x vydala Mozilla počátkem března, následovala dsitribuce aktualizací v Ubuntu. V těchto dnech byla vydána další aktualizace a brzy se jistě objeví i v Ubuntu. Nemůže vyjít neotestovaná, aby něco přestalo fungovat, a roli hraje také jistě závažnost a potenciální zneužití chyb - všem se věnuje pozornost, ale aktualizace pro jritické mývají vyšší prioritu a bývají vydávané a testované rychleji.

Mohl bych vás odkázat na bezpenosntí stánky Mozilyl i Ubuntu, ale nechtěl jsem se tím teď zdržovat. Pokud chcete, příležitostně ty odkazy sem vložím. Na závěr ale jen shrnu to, že nemáte pravdu a před několika týdny, jak píšete, určitě žádná aktualizace Thunderbirdu nevyšla!

Petr Tomeš

• Závislák
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #17 kdy: 05 Června 2007, 11:52:20 »
Tu březnovou aktualizaci vydalo Ubuntu s Fedorou a Mandrivou s několikadenním odstupem po Mozille, Gentoo a SUSE dokonce měli prodlevu dalších několik týdnů...

Radix

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #18 kdy: 05 Června 2007, 13:27:15 »
S těmi několika týdny se možná mýlím, ale pěkně dlouho je již verze TB 2.0, kdežto já mám stále 1.5.0.10.
Edit: Tak jsem našel, ža se na tu verzi 2.0 už někdo ptal 5. března.
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=7824

Pavel

• Návštěvník
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #19 kdy: 05 Června 2007, 14:03:19 »
Nepoužívám firefox z repozitářů a postup funguje a ani nevím proč by to měla být blbost.
Nepropadejte panice!

Pavel

• Návštěvník
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #20 kdy: 05 Června 2007, 14:06:29 »
Omlouvám se vám, že dělám něco jinak než vy, proč po mě musíte hned tak vyjíždět?
Nepropadejte panice!

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #21 kdy: 05 Června 2007, 14:33:22 »
Omlouvám se vám, že dělám něco jinak než vy, proč po mě musíte hned tak vyjíždět?
Hned bych se nerozčiloval... Většina lidí používá FF z repozitářů, proto to všichni berou jako matoucí informaci.. Takže příště je lepší zmínit, že FF z repozitářů nemáte ;)
Linux Gaming Clan leader

Pavel

• Návštěvník
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #22 kdy: 05 Června 2007, 14:37:41 »
Hned bych se nerozčiloval... Většina lidí používá FF z repozitářů, proto to všichni berou jako matoucí informaci.. Takže příště je lepší zmínit, že FF z repozitářů nemáte ;)
No dobrý dobrý, takhle to beru :-)
Nepropadejte panice!

Petr Tomeš

• Závislák
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #23 kdy: 05 Června 2007, 15:05:16 »
I přesto nevidím smysl v nepoužívání Firefoxu v distribuci. Máte k tomu nějaký důvod nebo sám nevíte, proč to tak děláte?

Pavel

• Návštěvník
Aktualizace Firefoxu
« Odpověď #24 kdy: 05 Června 2007, 15:16:15 »
I přesto nevidím smysl v nepoužívání Firefoxu v distribuci. Máte k tomu nějaký důvod nebo sám nevíte, proč to tak děláte?
Prostě už tak mám firefox nainstalovaný odjakživa ještě z dob dřívejších distrubucí, je to opravdu tak hrozné? Já osobně v tom nevidím rozdíl.
Nepropadejte panice!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.