Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Hlasitost připojených reproduktorů k notebooku  (Přečteno 4021 krát)

zdenda55

• Návštěvník
Hlasitost připojených reproduktorů k notebooku
« kdy: 04 Června 2007, 19:38:16 »
Chtěl bych požádat o radu. Zprovoznil jsem Ubuntu 7.04 na notobooku Asus A9RP s intergovanou zvukovkou Realtek. Problém je v tom, že ovládací nástroj Alsa umí zasílit hlasitost integrovaných reproduktorů, ale už se mi nepovedlo zesílit reproduktory zapojené přes sluchátka. Alsa normálně spolupracuje s ovladačem Realtek, ale není možné zesílit hlasitost "headphone". Pořád mi ukazuje hodnotu hlasitosti na minimum. Jde nějak zesílit hlasitost výstupu pro sluchátka?

tatra

• Aktivní člen
  • *
Re: Hlasitost připojených reproduktorů k notebooku
« Odpověď #1 kdy: 01 Prosince 2007, 15:07:13 »
verze 7.10 to umi... mam ale ovladač z wine... ale nevim jak moc na to ma vliv...
« Poslední změna: 01 Prosince 2007, 15:09:20 od tatra »
CPU 1,6 GHz, HDD 160 GB, 1  GB RAM, Kubuntu 11.10, Slax

iguana

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Prosince 2007, 20:49:33 »
verze 7.10 to umi... mam ale ovladač z wine... ale nevim jak moc na to ma vliv...
Ahoj, mohl by jsi  mi napsat, jak to mohu zesílit, hrajou mi i sluchátka poměrně potichu, teprve včera jsem je rozchodil.
Navíc mi nefunguje mikrofon (ani vestavěný, ani při zasunutí konektoru do zdířky). Mám Acer extensu 5220 a verzi Ubuntu 7.10 .....
Díky moc.
iguana
« Poslední změna: 08 Prosince 2007, 00:09:43 od Anna Taliánová »

tatra

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2007, 10:41:49 »
K notu jsi dostala nejake ovladace na Mikrošrot. Tak to jen nainstaluj. Staci zvukovka. Jinka zalezi primo na zvukove karte.
CPU 1,6 GHz, HDD 160 GB, 1  GB RAM, Kubuntu 11.10, Slax

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 10 Prosince 2007, 11:41:39 »
tatra: ovladače z wine? Pokud tím myslíš ovladače pro windows, tak ty ti nepomůžeou. Ty sice třeba i naistaluješ, ale naistaluješ je do programu wine (tedy, "emulátoru" windows). Pokud alespoň nějaký zvuk funguje, tak zvukovka funguje a má tedy ovladače naistalované, jen je problém s alsou, jsou to velké čachry machry. Chce to zkoušet, růžně měnit nastavení, restartovat, přeinstalovávat atd. než se to povede - když tedy něco nefuguje. Existují i na foru různé návody jak upravovat konfigurační soubory, taky jsem kvůli sluchátkům, nějaký soubor upravoval. Stačí zkusit hledat alsa, alsamixer atd.
zdenda55: Zkus spustit terminál a zadat příkaz alsamixer - mrknout co máš zapnuté a vypnuté. Tedy, MM = vypnuté (zapneš pomocí m) OO =zapnuté

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.