Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HW požadavky  (Přečteno 4598 krát)

hati

• Návštěvník
HW požadavky
« kdy: 05 Června 2007, 09:28:32 »
Dobrý den, mám trošku LAMA dotaz. Chtěl bych se zeptat, jaké má asi zhruba hw požadavky ubuntu-server např. 5 - 7.10 používáný jako standartní LAMP+ftp,pop3 na 1Mb lince s max.vytížením cca do on-line 5 klientů. Zvládl by něco takového veterán typu P200,96 RAM,10 GB nebo jak hodně bych musel přitlačit, aby to mělo smysl ? Děkuji

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
HW požadavky
« Odpověď #1 kdy: 05 Června 2007, 10:17:07 »
IMHO by to ten veterán zvládnout mohl, jen nevím, s jakým výkonem... Spíš než s procesorem bych asi viděl problémy s operační pamětí, protože ta se zároveň využívá jako disková cache, takže by výrazně urychlila server... Ale jinak by to na "veteránovi" chodit mělo :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
HW požadavky
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2007, 10:59:28 »
Mam router celeron 333Mhz  512ram na linku 7Mbit. Pro 16pc používam QOS, proxy, VPN a další. Běhá v pohodě, zatížení 10-25procent. Myslím že by to měl utáhnout ten tvůj kompík, ale asi by pomohlo přidat tu paměť.
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

klasyc

• Aktivní člen
  • *
HW požadavky
« Odpověď #3 kdy: 07 Června 2007, 16:10:28 »
Já mám na serveru eště Fedora Core (ale nároku budou předpokládám podobný), je to pentium 450 mhz, 192 mb RAM, a tři hdd s kapacitou celkem 90 gb, běží mi na tom samba, apache + php, mysql, vpn, torrentflux  a připojuje se na to cca 5 klientů a zvládá to v pohodě. Jediný, co ho zničilo bylo, když sem dal přes torrentflux stahovat najednou asi 12 dílů Ztracenejch.

thiemel

• Návštěvník
    • http://www.wifizabreh.net
HW požadavky
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2007, 23:07:07 »
Citace: djSmaky
IMHO by to ten veterán zvládnout mohl, jen nevím, s jakým výkonem... Spíš než s procesorem bych asi viděl problémy s operační pamětí, protože ta se zároveň využívá jako disková cache, takže by výrazně urychlila server... Ale jinak by to na "veteránovi" chodit mělo :)
Přesně tak... Největší problém je s RAM u Apache serveru. Tady bude potřeba celkem dlouho vybírat, zda je lepší Apache2 nebo starý Apache 1.3
sorry, není čas sledovat toto fórum :-(
Gentoo : desktop 64bit : AMD X2 6400 + x1200
Ubuntu 7.10 : desktop 64bit : ( MSI-S270@Turion MT32 + x200m # Dell Optiplex 745@Core2Duo + x1300 ) Debian 4.0 : server 64bit : AMD X2 3800 Ubuntu 6.10 : server 32bit : Via Nehemiah PD1000

Steanly

• Návštěvník
HW požadavky
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2007, 15:08:12 »
Myslim si ze to bude stacit :) na mem starem serveru s CPU na 333Mhz s 96Mb RAM sem provozoval to same a jelo to v poho a to mi tam jel jeste jeden herni server ;) ale doporucuji spis Debian na server s malo RAM. Zatezuje o trosicku min nez Ubuntu ;)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
HW požadavky
« Odpověď #6 kdy: 05 Září 2007, 15:19:21 »
Citace: thiemel
Přesně tak... Největší problém je s RAM u Apache serveru. Tady bude potřeba celkem dlouho vybírat, zda je lepší Apache2 nebo starý Apache 1.3
Nejlepším řešením je lighthttpd ;)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
HW požadavky
« Odpověď #7 kdy: 05 Září 2007, 15:47:47 »
Stacit to bude, mam poruznu i horsi starecky :) A dal bych tam 6.06, popravde se mi na serverech libi nejvice :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Pavelp

• Host
HW požadavky
« Odpověď #8 kdy: 05 Září 2007, 19:31:28 »
Citace: jakub.lucky
Citace: thiemel
Nejlepším řešením je lighthttpd ;)
Muze tam dat i Boa, jestli nepotrebuje nejake spesl ficury.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.