Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: odinstalace  (Přečteno 1619 krát)

karlos007

• Návštěvník
  • Ubuntu od 22.10.2009
odinstalace
« kdy: 06 Června 2007, 17:11:48 »
zdravim,
ubuntu 6.10 jsem rozjel v poho, xgl-beryl taky ale ted mi nejak xgl-beryl zamrza, jen tak, pri jakekoliv cinnosti po startu - nic naplat, bez toho se i obejdu.

jenze pak jsem chtel cypheld claws mail nebo jak se ten program jmenuje ale byl v repozitari jen pro 7.04 takze jsem si ten repozitar pridal do zdroju, nainstalil ten program, repozitar odebral ze zdroju a od te doby mam problemy s instalatorem - haze cchyby pri aktualizaci.

da se nekde neco jako opravit system? nebo aspon kde najdu balicky ktere stahl aptitude pred instalaci.
da se nejak "podstrcit" balicek pro instalaci? neco v tom smyslu aby se to tvarilo jako ze je instalovany z repozitare(kontrola novych verzi) ale pritom se nemusel stahovat ale natahlo ho to odnekud z disku.

klidne bych ubuntu preinstaloval, ale vadi mi ze bych zase musel stahovat stovky MB aktualizaci, novych programu apod. - smrt *censored* a jejich FUP!

Pavel Půlpán

odinstalace
« Odpověď #1 kdy: 06 Června 2007, 23:39:41 »
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get clean
sudo apt-get check
sudo apt-get update
Nejdriv bych zkusil toto. Minimalne se zjisti jak moc je balickovaci system rozhazenej...

anicka

• Host
odinstalace
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2007, 02:14:11 »
Citace: karlos007
zdravim,
ubuntu 6.10 jsem rozjel v poho, xgl-beryl taky ale ted mi nejak xgl-beryl zamrza, jen tak, pri jakekoliv cinnosti po startu - nic naplat, bez toho se i obejdu.

jenze pak jsem chtel cypheld claws mail nebo jak se ten program jmenuje ale byl v repozitari jen pro 7.04 takze jsem si ten repozitar pridal do zdroju, nainstalil ten program, repozitar odebral ze zdroju a od te doby mam problemy s instalatorem - haze cchyby pri aktualizaci.
Podle návodu česká Wiki Ubuntu - Přidávání zdrojů nelze použít neoficiální zdroj pro starší verzi Ubuntu, když máte na PC/notebooku Ubuntu verzi novější a naopak: Vždy si ověřte, že daný neoficiální zdroj je určen pro Vaše vydání Ubuntu. Zdroj pro jinou verzi Ubuntu Vám může poškodit celý systém!

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
odinstalace
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2007, 12:51:41 »
Pokud vám to hází "nějakou chybu", nic moc s tím neuděláme...
Pokud vám to hází konkrétní chybu, stálo by za to jí sem vložit ;)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.