Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upozorňování na narozeniny [vyřešeno]  (Přečteno 7669 krát)

Pjootr

• Návštěvník
Upozorňování na narozeniny
« Odpověď #25 kdy: 27 Června 2007, 08:30:06 »
Citace: Pjootr
Citace: XomboX
Citace: kkaarreell
Ja driv spoustel skript po otevreni konzoly, ale ted to mam udelane tak, ze se mi kazde rano v crontabu posle vystup skriptu emailem na emailovy alias meho mobilu, takze svatky dostanu kazde rano v devet formou SMS. :-) Jen doporucuji jeste predtim prohnat vystup nejakym skriptem na odstraneni diakritiky.
Toto posilani emailu formou SMS u t-mobilu, asi nejde, vidte? :-(
Mno po registraci na T-zones a po aktivaci služby MobilBox Easy (ta je zdarma), by to teoreticky mohlo fungovat .... ale T-mobile uz nejaky ten patek nepouzivam
Core2Duo E8400 3,0@3,00GHz/2048+2048+1024+1024 RAM/GeForce 430/LinuxMint 12 64bit
Nepřejte si znát můj inteligentní kvo kvo kvo kvo kvocient ...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #26 kdy: 27 Června 2007, 09:39:38 »
Citace: Pjootr
Mno po registraci na T-zones a po aktivaci služby MobilBox Easy (ta je zdarma), by to teoreticky mohlo fungovat
Šlo, jenže v sms přijde krom infa o odesílateli aj. jen kus předmětu (jediné, co lze změnit), je to pár písmen, ale na jména by to mohlo stačit... Je ale fakt, že mi to přeposílá centrum na t-mobile mail, takže tam toho možná vidím ještě méně ;).
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 27 Června 2007, 19:46:02 »
Ten program Zenity je zajimavy. Bohuzel mi v nem nefunguje cestina. Ale podobne funguje gdialog, ktery s cestinou problem nema. Takze mnou "propagovany" :-) skript svatky.pl lze osvobodit od konzoly napriklad takto:

Kód: [Vybrat]
$ ./svatky.pl > /tmp/svatky.txt && gdialog --title Svátky --textbox /tmp/svatky.txt 50 40

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #28 kdy: 27 Června 2007, 21:58:23 »
kkaarreell: někdy to vyzkouším, já vám nechci konkurovat ;)

EDIT: opravdu to funguje :-), o gdialogu jsem taky slyšel, ale že se to dá udělat takhle, to je paráda. Jen škoda, že se to zobrazuje jako textové pole k editaci... s Zenity by ten výstup nešel?

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: 28 Června 2007, 08:01:31 »
To textove pole u gdialog ale neni editovatelne (pokud to nepovolim). U zenity jsem mel problem s cestinou, misto diakritiky jsem mel v textu obludy (mozna problem s fontem, nevim). Ale taky jde pouzit neco na odstraneni diakritiky, kdyz se s tim smirite, treba:

./svatky.pl | cstocs utf8 ascii | zenity --title="Svátky" --text-infoAle cstocs neni soucasti systemu, je potreba doinstalovat.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #30 kdy: 28 Června 2007, 13:40:41 »
To je zvláštní, já s diakritikou v Zenity žádný problém nemám - všechny řetězce ale musí být v uvozovkách, jinak se ukáže jen první slovo... Možná je to perlem, ale v něm jsem nikdy nic nedělal ani netuším jak umí pracovat s konzolí... Co myslíte, je perl lepší než python? Můj bash je asi trochu out na takovéhle věci, že?

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #31 kdy: 29 Června 2007, 00:19:06 »
Zajimave, me treba prikaz

$  echo "řčžyčřžščřžřčěš" | zenity --title="Svátky" --text-infovytvore okno s balastem (zadna diakritika). Asi si nejak nerozumi s konzolou. Ale to je jedno, do tohoto fora to moc nepatri.

Jinak ja preferuji Python. Narozdil od Perlu mi prijde srozumitelnejsi, cimz myslim, ze clovek nemusi znat o jazyku vsechno, aby dokazal pochopit program nekoho jineho. Ale nekdo rad vdolky a jiny zase holky. :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.