No, na základě těchto příspěvků a mojí (asi) neschopnosti

jsem si udělal vlastní skript "Svátky" (to jméno je jen dočasné

), protože jsem jednoduše nenašel nic, co by plně vyhovovalo mým potřebám, taky jsem trochu chtěl proniknout do bashe (zjistil jsem, že je opravdu hodně podobný programovacím jazykům). Bash jsem zvolil kvůli malé náročnosti, kdy se mi nechtělo nic kompilovat apod., navíc se v programování tolik zatím nevyznám.
Můj skript funguje tak že se do (v současné verzi, plánuji to udělat lépe, alespoň v jiném souboru) souboru s kódem vkládají různé narozeniny, svátky apod., stačí 3 údaje - datum v roce (opakuje se vždy ročně), jméno a typ výročí (jestli se jedná o svátek apod.). Skript po spuštění pak v příslušném dni (a den předem) informuje v grafickém okně, kdo má nějaký svátek, narozeniny apod. (pro každé výročí v novém okně) K vykreslování okna používám Zenity, který je standardně obsažen v Ubuntu. Nejlepší je asi si ten skript dát do programů při spuštění sezení (relace) a ten se potom spustí při každém přihlášení.
Kód možná není optimální a zadávání také moc ne, ale svůj účel to plní. Mě plně vyhovuje. Jestli tu bude mít někdo zájem, můžu ho i publikovat. Ještě uvažuji, že bych ho převedl do Pythonu, ale ten zatím neumím

.
Otázka navíc - myslíte, že je na to bash skutečně vhodný? Mě přišel docela dobrý a k účelu, který skript plní, i dostatečně rychlý.