Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu Studio  (Přečteno 2949 krát)

elwa

• Návštěvník
Ubuntu Studio
« kdy: 08 Června 2007, 19:27:33 »
Těšil jsem se hrozně moc, ale jediné čím se to liší od obyčejného Ubuntu je změněný vzhled barviček a balík pro mě naprosto nedostačujicích programů pro video, grafiku a zvuk.

Zkrátka hořké zklamání, na to že je kolem Ubuntu Studia takového povyku.
Operační systém je dobrý, až na to že tam chybí hromady kodeků, takže když to instalační CD dostane člověk bez možnosti se připojit k internetu, skoro k ničemu mu to nebude (možná tak akorát na psaní nějakého dokumentu).
K tomu všemu dokonce v Ubuntu Studio chybí XGL efekty, což mě také velice zklamalo.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Ubuntu Studio
« Odpověď #1 kdy: 08 Června 2007, 22:48:37 »
Co dodat...
1) Špatné téma (Ubuntu 5.10 to opravdu není) -> Přesunuto
2) Stěžovat si na Ubuntu Studio je u nás taky poměrně mimo, jelikož tato verze není oficiální, ale derivát nějakých nadšenců
3) Hromady kodeků chybí z jednoho velice jasného důvodu a to licenčního...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Ubuntu Studio
« Odpověď #2 kdy: 06 Listopadu 2007, 11:37:56 »
Tak ja som si vcera nainstaloval pomocou alternate DVD Ubuntu studio a musim povedat, ze som skutocne spokojny! Tie chybajuce kodeky si s radostou pozhanam a doinstalujem. Celkove vsak musim povedat, ze system je svizny, ziadne problemy so zvukom aku v orig. GG. Mam tu vyladene vsetky aplikacie potrebne k mojej praci a tych par apl.(skype, thunderbird, real, VLC..) som si krasne doinstaloval. Zda sa mi to byt vsetko take sviznejsie a stabilne - asi koli tomu odlahcenemu jadru - zas tak sa v tom nevyznam...Proste spokojnost a diky tvorcom - myslim, ze to zostane mojim default desktopom.
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.