Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu jako cesta ven  (Přečteno 11575 krát)

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
Ubuntu jako cesta ven
« Odpověď #25 kdy: 12 Června 2007, 23:03:47 »
Tak trochu bych se ohradil proti nasazeni Ubuntu na starsim pocitaci. Doma mi bezi Ubuntu Dapper na snad sedm let starym pocitaci (nepouzivam jej teprve rok, co mam notebook), Celeron 366, 256 MB RAM, 4GB disk a zrovna ta seriova mys. Po instalaci mi bezelo prakticky vse, dokonce i ZIP mechanika. A nerekl bych, ze to je desne pomale, podle me to s XUbuntu pobezi dobre. Prijde mi, ze dnes lide ohrnuji nos nad pocitaci, jejichz vykon by naproste vetsine populace stacil. Snad jen na ty filmy jsem musel pouzivat MoviX.

oldnovic

• Návštěvník
Ubuntu jako cesta ven
« Odpověď #26 kdy: 13 Června 2007, 22:11:26 »
Dal jsem na radu Czaria a vyzkoušel Kubuntu ( staženou a vypálenou image ) + originál CD na novém silnějším stroji ( viz výše ) - výsledek = zatuhnutí podstatně dříve
Vyzkoušel jsem Xubuntu 6.06 na starém stroji - nejlepší výsledek = zatuhnutí až po zobrazení "desktopu"
Zajímavé pro mne: První pokusy o boot dopadají neuvěřitelně lépe - při žádném z dalších pokusů se start nezopakuje do takového stupně.
Kubuntu z originál CD na starém stroji po 4. pokusu: Initializing GFX code.  Static memory.............. zatuhnutí!
Po 5.pokusu: Could not find kernel image. Linux boot: .... Co to znamená ta nereprodukovatelnost výsledků?
Zatím zůstávám k Linuxu obezřetně skeptický!

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu jako cesta ven
« Odpověď #27 kdy: 13 Června 2007, 22:55:20 »
Pane Oldnovic,
myslím, že máte hardwarovou chybu ve vašem počítači. Otestujte paměť, grafickou kartu, procesor atd. To že to na poprvé naběhne může znamenat, že se komponenty nestačily zahřát na teplotu, kdy odmítají pracovat.

To že zatuhl start na novějším PC může mít řadu příčin, ale nejčastější je špatně vypálené CD.

Linux za to nemůže.

Pavelp

• Host
Ubuntu jako cesta ven
« Odpověď #28 kdy: 14 Června 2007, 06:44:42 »
Zkontrolujte vypalene image, jestli jsou dobre.

anicka

• Host
Ubuntu jako cesta ven
« Odpověď #29 kdy: 21 Srpna 2007, 00:10:23 »
Citace: Pavelp
Zkontrolujte vypalene image, jestli jsou dobre.
Jak na kontrolu ISO image pomocí MD5 česká Wiki Ubuntu. Snad Vám to pomůže ...

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
Ubuntu jako cesta ven
« Odpověď #30 kdy: 21 Srpna 2007, 00:25:26 »
Můžu se na něco zeptat? Proč se tady takhle oživují 2 měsíce mrtvá vlákna?
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

anicka

• Host
Ubuntu jako cesta ven
« Odpověď #31 kdy: 21 Srpna 2007, 01:31:38 »
Citace: jiri-j
Můžu se na něco zeptat? Proč se tady takhle oživují 2 měsíce mrtvá vlákna?
... jenom jestli se podařilo problém vyřešit nebo ne ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.