Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace ubuntu a ztrata dat na HDD  (Přečteno 1309 krát)

synek

• Návštěvník
instalace ubuntu a ztrata dat na HDD
« kdy: 11 Června 2007, 07:28:03 »
zdravim, zkousel jsem instalvoat ubuntu a dopadlo to pravdepodobne ztratou vsech dat na HDD, resp. jestli nekdo neporadite, jak z toho disku dostat aspon castecne data!?

před instalacu linuxu, jsem mel disk rozdeleny na c: 50GB system, d:180GB data a zbytek 20GB volny pro linux. instalace probihala do volneho souvisleho prostoru disku celkem dlouho a ke konci se kousla, tak jsem ji zpustil znovu a chtel pokracovat s instalaci do jiz vytvorenych "linuxovych" oddilu. bohuzel to se me nepodarilo, tak jsem chtel spustit puvodni win xp ale nic. pouze se zobrazi nabidka s nabidkou nabehnout v nouzovem rezimu atp, ale pri jakekoliv volne se pc jen restartuje. Jako posledni jsem chtel zkusit nainstalovat/preinstalovat nove XP, ale na disku pri instalaci a vyberu oddnilu k instalaci se me zobrazuje pouze 256MB voneho mista a zbytek je jeden velky oddnil, kde je nejaka poznamka, ze jde o ochranu win XP a nejde do neho bez formatu instalovat. Tak jsem do PC pridal dalsi disk, kam jsme nainstaloval cistou instalaci a doufal, ze se na puvodni disku dostanu. bohuzel disk XP sice vidi, ale nezobrazi obsah a ani na nej nejde zapisovat. take ho vidi jako jeden velky disk bez rozdeleni na puvodni oddily.

mate nekdo tuseni nebo radu co s tim!? mam tam predevsim fotky tak ca. rok nazpet!

predem diky moooooc

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2007, 09:20:36 »
Na záchranu dat bych zkusil použít SystemRescueCD
http://www.sysresccd.org/Main_Page
Stáhnete, vypálíte a pokud na tom disku je alespoň něco, pak SystemRescue by to měl přečíst...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

synek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Června 2007, 13:52:26 »
tak kolega z firemniho IT oddeleni me poradil pokusit se uspesne doinstalovat linux. udajne je mozne, ze jsou puvodni oddily disku "schovane" pod bootloaderem linuxu a z linuxu na ne uvidim v puvodnim stavu!?

co si o tom myslite?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.