Ahoj, předem se moc omlouvám, jsem úplný začátečník, dost jsem toho přečetl a vyzkoušel, než sem napsal tuto žádost o radu. Velice se mi líbí SW Ubuntu, stáhl jsem si tedy instalační verzi 7.04, image jsem vypálil na CD a pak začal inastalovat na disk. Na disku mám ještě WinXP SP2 CZ Prof. Při instalaci jsem přes F2 zvolil češtinu a pak po několika krocích povolil rozdělení disku (nyní mám tedy C:12GB WinXP, D:47GB Pracovní, 2GB Swap, 20GB Linux) a začala samotná jinak bezproblémová instalace. Během této se mne to akorát zeptalo, jakou síťovou kartu má systém využívat (mám v NB síťovku a WiFi). Zvolil jsem WiFi, ale síť nebyla nalezena.....v době instalace nešla WiFi zapnout. Takže jsem zvolil nyní síť nenastavovat a instalace bezproblémů doběhla. Pak mne to vyzvalo v vyjmutí CD z mechaniky a restartu. Po restartu jsem povolil zápis do MBR, kde se zavedlo spuštění několika OS na jednom disku. Nyní mám na výběr 1. Linux, 2. Linux v záchranném modu, 3. MemTest a 4. WinXP. Když zvolím 4.WinXP, tyto najedou a fungují zcela bezproblémů. Když zvolím 1.Linux, objeví se na obrazovce Logo Ubuntu, kde nabíhá načítání..v lince.., toto v pohodě doběhne a obrazovka zčerná, disk ještě asi 8s chroustá a pak přestane. Obrazovka je stále černá a již se nic neděje. Když zvolím CTRL+ALT+F1, dostanu se do text. modu, kde je lumpik@ubuntu (teď už z hlavy nevím jak je to přesně). A nevím jak dál, aby systém nabootoval. Poradí mi někdo pls ?? Mám NB Asus M6VA, CPU Intel Pentium-M 750 1,86GHz, 1,5GB RAM, 80GB HDD 5400rpm, VGA ATI X700 128MB, DVD-RW DL, Wireless IEEE 802.11a/b/g. Děkuji moc za radu.