Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cestina a Apache  (Přečteno 3270 krát)

Toman

• Návštěvník
Cestina a Apache
« kdy: 12 Června 2007, 10:34:04 »
Chtel bcyh se zeptat jakym zpusobem mohu zmenit nebo zrusit zasilani hlavicky www stranky prohlizeci Apachem.

Pro lepsi pochopeni meho problemu popisu v prikazech cely postup meho snazeni:

1. instalace Apache, PHP - klasicky

sudo apt-get install apache2
sudo apt-get install php5

Apache bezi na na 127.0.0.1 na portu 80 - to jsem spokojeny

2. kdyz vymazu obsah adresare /var/www a nahradim jej svymi strankami v kodovani ISO 8859-2, tak se mi ve Firefoxu misto pismen s hackama zobrazuje otaznik

3. zagoogloval jsem a nasel jsem navod na interentu jak, nastavit Apache a provedl jsem toto

v adresari /etc/apache/ jsem zeditoval apache2.conf a to zpusobem, ze jsem zakomentoval radek AddDefaultCharset

pak jsem restartoval apache prikazem sudo /etc/init.d/apache2 restart , ale problem porad pretrvava.

K tomu navic nezobrazuje obrazky PNG pouze GIF. To jsem si jisty, ze to bude taky nekde v apache2.conf...

Muze mi prosim nekdo poradit, jak lepe nakonfigurovat Apache a jak problem se spatne se zobrazujicimi cekymi znaky a obrazky odstranit?

Dekuji Toman

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Cestina a Apache
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2007, 10:41:27 »
V apache2.conf jsem tenhle radek nikdy ani nehledal, ale taky jsem se s tim natrapil :)
kouzlo je v /etc/apache2/conf.d/charset, kde je to nutne bud uplne odstranit, anebo zakomentovat, pak to bude ok
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Toman

• Návštěvník
Cestina a Apache
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2007, 13:51:26 »
Diky zafungovalo, cestina se zobrazuje sprvne. Umel bys mi prosim pomoci, jeste s tim, aby se zobrazovaly obrazky PNG a GIF?

Diky

Toman

• Návštěvník
Cestina a Apache
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2007, 16:05:57 »
Beru zpet! To ze se nezobrazovaly obrazky bylo dano tim, ze jsem mel nastavene nedostatecne prava k adresari s obrazky.

Moc diky za pomoc, tim je pro me problem vyresen.

Toman

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.