Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Náhrada za některé Windows aplikace  (Přečteno 1629 krát)

Vláďa

• Návštěvník
Náhrada za některé Windows aplikace
« kdy: 12 Června 2007, 12:18:23 »
Ahoj,
mám pár dotazů ohledně nahrazení některých méně známých Windows aplikací v Linuxu. Jako první hledám nějaký program, který by byl podobný jako DesktopSidebar ve Windows. Ten vypadá třeba u mě takto:

Jde mi hlavně o to, jestli je nějaký takový program, který umí také zablokovat si část obrazovka a ostatní programy tam nepustí ani při maximalizaci. Z monitorů a apletů potřebuju samozřejmě hlavně procesor, paměť, síť, disky, ovládání hlasitosti a kalendář. Z toho co jsem našel se tomu asi nejvíc podobá GKrellm, ale není to úplně ono. Hlavně sem nenašel možnost, aby se zadokoval někam ke kraji obrazovky.

Jako další věc hledám náhradu za program ArsClip - paměť pro schránku. V Kubuntu mám sice Klipper, ale ten neumí (nebo jsem to tam nenašel) jednu podstatnou věc - uložit si nějaké často používané texty (e-mail, web, adresa...) jako trvalé položky a přiřadit jim klávesovou zkratku.

No a nakonec asi největší oříšek - mám dálkový ovladař ATI Rmote Wonder. Dá se nějak rozběhat v Linuxu? Respektive on funguje, ale jakým způsobem nadefinuji, co má který knoflík dělat? Ve Windows k tomu mám program Girder, který přebírá signály z dálkáče a posílá mnou nadefinované příkazy nebo simuluje stisky kláves různým aplikacím. Je něco podobného pro Linux?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.