Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Konvertor OpenOffice.org 2.2 [vyřešeno]  (Přečteno 4229 krát)

anicka

• Host
Konvertor OpenOffice.org 2.2 [vyřešeno]
« kdy: 12 Června 2007, 14:46:09 »
Prosím o radu: Když otevřu Wordový *.doc v OpenOffice a chci ho převést přes "Soubor" → "Průvodci" → "Konvertor dokumentů", zobrazí se okno s kódem (Makra - Import Wizard) - těžko se zavírá :/ (hláška: "Nelze zavřít pokud běží kód  BASIC") místo "grafického" okna "Konvertor dokumentů". Prosím o pomoc - chybí mi nějaká knihovna anebo mám špatně nainstalované OO.o 2.2 či ještě jiný důvod? Děkuji všem za vstřícnost a radu.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2007, 15:03:19 »
A jak ho chceš převést? Na jiný formát? Potom je tvůj postup zbytečně složitý... Máš v OO.o dané asociace s mrkvochvostími formáty?
Já v OO.o normálně otevírám wordovské .doc dokumenty i tabulky .xls a když je chci mít v .odt, resp. v .ods pak dám ten samý dokument "uložit  jako" a vyberu si formát, ve kterém ho chci mít a dokument se v tomto formátu normálně uloží - velice jednoduché.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

anicka

• Host
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2007, 15:25:53 »
Citace: marp
A jak ho chceš převést? Na jiný formát? Potom je tvůj postup zbytečně složitý... Máš v OO.o dané asociace s mrkvochvostími formáty?
Já v OO.o normálně otevírám wordovské .doc dokumenty i tabulky .xls a když je chci mít v .odt, resp. v .ods pak dám ten samý dokument "uložit  jako" a vyberu si formát, ve kterém ho chci mít a dokument se v tomto formátu normálně uloží - velice jednoduché.
Díky moc!

V OO.o mám asociace nastavené ve "Volbách" → "Načítání/ukládání": Vlastnosti VBA, Microsoft Office (všechno je zaškrtnuté).

Soubor *.doc jsem chtěla nejdřív uložit jako *.odt a potom převést do formátu *.pdf. Postup jsem přečetla v knize Josefa Pecinovského "OpenOffice.org 2.0" kde v části věnované Konvertoru dokumentů píše: OpenOffice.org dovede bezpečně a bez problémů otevřít dokumenty nejrůznějších formátů. ( ... ) Takto otevřený dokument však musíte uložit ve formátu dokumentu OpenOffice.org, jinak by se vám s ním špatně pracovalo ( ... ) Navíc se někdy stane, že jsou chybně převedeny české znaky. Máte ovšem možnost všechny potřebné soubory převést do formátu OpenOffice.org najednou, použijete-li konvertor dokumentů.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2007, 15:32:07 »
Soubor .doc můžeš rovnou exportovat do .pdf, nemusíš ho převádět na .odt ...a jde to velice snadno:
 Soubor > Exportovat do PDF > Vše > v nabízených formátech vybereš PDF a je to. Jak říkám: rychlé a snadné. To se mi na OO.o líbí :)
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 12 Června 2007, 15:39:08 »
A na další úpravu PDF souborů se mi osvědčil PDF Editor z http://www.getdeb.net/ - tam je ostatně spousta skvělejch aplikací, které v repozitářích ani nejsou...
Marek *Marp* Pszczolka

anicka

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12 Června 2007, 15:46:22 »
Citace: marp
Soubor .doc můžeš rovnou exportovat do .pdf, nemusíš ho převádět na .odt ...a jde to velice snadno:
 Soubor > Exportovat do PDF > Vše > v nabízených formátech vybereš PDF a je to. Jak říkám: rychlé a snadné. To se mi na OO.o líbí :-)
Díky moc! Už jsem to testovala :-) a funguje to OK (i s českým textem nebo textem francouzským).

Nevím, proč Pecinovský doporučuje v knize složité řešení "drbat se levou rukou za pravým uchem", když je možné použít řešení jednoduché ...

Tedy vyřešeno - velmi děkuji!

Srdečně děkuji i za tip na aplikaci pro úpravu PDF souborů ... :-)
« Poslední změna: 16 Října 2007, 00:07:07 od Anna Taliánová »

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2007, 15:59:49 »
Však jsi mi taky jednou pomohla ;) ... (čeština do Bluefish)
« Poslední změna: 16 Října 2007, 00:07:17 od Anna Taliánová »
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.