Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: emulace CS: source pomoci Wine?  (Přečteno 5104 krát)

waterman

• Aktivní člen
  • *
emulace CS: source pomoci Wine?
« kdy: 12 Června 2007, 19:31:28 »
Vlastnim CS: Source originalku, a chtel bych to rozjet na Linuxu,ale nevimjak, s emulaci pomoci wine ai jinych programu nemam zadne zkusenosti, napsali byste me nekdo pls navod jak emulovat CS na linuxu? popr. sem napsali odkaz na naky navod, dekuji
AMD Sepron 3100+; 1024MB RAM; ATI Radeon X800 GTO
Windows XP SP3 customized by Me!
iPhone 16GB Pwned!

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2007, 19:58:42 »
Napřed si projděte http://wiki.ubuntu.cz/Wine a pak na stránce http://forum.ubuntu.cz/search.php do okénka "Hledání podle klíčového slova" napište Counter Strike nebo jen CS.

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2007, 20:23:00 »
tak wine jsem nainstalova ale to asi vsechno, nevim co znamena prikaz cd, kdyz ho napisu a potvrdim tak se nic nestane presne tady:
#

Otevřete Terminál a příkazem cd se přesuňte do adresáře, kde .EXE soubor uložený.
# Napište:

wine jmeno_souboru

například

wine realplayer.exe

Jak to mam udelat?? instalaci mam na 5 cd a nvm co mam do terminalu napsat, instalacni soubor se jmenuje hl2.exe nebo setup.exe ted nvm, pls poradte
iPhone 16GB Pwned!

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2007, 20:33:16 »
tak stacilo dat prave nad setup.exe a dat spustit jinou aplikaci/pouzit vlastni prikaz a tam do toho policka napsat wine, ale vsiml jsem si ze to zobrazuje uplne nake divne fonty pismen, btw taky to hlasi nainstalovat do c:/program files/half life 2 mam dat ok??
iPhone 16GB Pwned!

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 12 Června 2007, 20:43:08 »
Citace: waterman
nevim co znamena prikaz cd, kdyz ho napisu a potvrdim tak se nic nestane
http://wiki.ubuntu.cz/Termin%C3%A1l#head-00ede47d5612117250bf3715979ee3275ad6d8d8

ale vsiml jsem si ze to zobrazuje uplne nake divne fonty pismen
Potřebujete fonty z windows - použijte vyhledávání, řešilo se to tady několikrát.

btw taky to hlasi nainstalovat do c:/program files/half life 2 mam dat ok??
Ano...

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Června 2007, 20:50:50 »
hmm to je hezke jeste pri instalaci 1. cd mi to nahlasilo Fatal error: Instalation ended prematurely because of an error    
Tj taky duvod, protoze error :-D
Co mam teda delat??
iPhone 16GB Pwned!

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2007, 21:01:55 »
zkusil jsem nakopcit soubory cd 1 do nake slozky a potom z te slozky spustit instalaci, probehlo to bez fatal erroru, ale ted to zacalo hlasit please insert disk CD2, ale kdyz ho tam vlozim tak se nic nestane
iPhone 16GB Pwned!

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 14 Června 2007, 14:07:26 »
nebo jinak, jak by se dalo spojit 5 CD do sebe aby to byl jeden instalcni program?? Pac kdyz to instaluju, a chce to po me 2 CD tak kdyz ho tam vlozim tak se nic nestane
iPhone 16GB Pwned!

Nfn

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 15 Června 2007, 10:27:00 »
Osobně jsem to nezkoušel (na hry mám WinXP), ale nejjednodušší mi přijde zprovoznit si Steam s CSS ve Windows a pak to jenom nakopírovat do Wine a spouštět steam.exe přes Wine. Odpadnou tak podivnosti s instalací. Možná by bylo i nutné před prvním spuštěním v Linuxu smazat blob soubor.
"We can do this hard way or my way. In fact, they are both the same."

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 18 Června 2007, 19:18:00 »
Takze nakonec se mi CSS podarilo nainstalovat, ale mam takovy problem, ze kdyz CSS spustim, tak se mi zobrazi akorat horni panel a jinak je crna obrazovka... Co s tim?
iPhone 16GB Pwned!

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 18 Června 2007, 19:32:31 »
Jo a jeste jsem zjistil ze kdyz mam vypli beryl, tak nejdrive naskoci obrazovka loading a potom obrazovka zcerna, aji s hornim panelem, secko, ale hra normal funguje, kdyz tam najedu na napr. find server tak to vyda taky zvuk, atd... To bude nejspise absenci directx ze?? Co  mam teda nastavit aby to jelo?
iPhone 16GB Pwned!

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 19 Června 2007, 07:01:25 »
Zkuste to v okně (winecfg -> Obraz -> Emulace virtuálního desktopu)... Pokud tohle půjde, tak bych počkal 14 dní nebo 4 týdny (každé dva týdny vychází nový Wine) a snad to bude vyřešeno... Případně ještě se dá spustit pod Cedegou, ale ta už není zadarmo..
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #12 kdy: 19 Června 2007, 09:09:55 »
ze srdce nedoporučuju zprovozňovat pod linuxem windows-only-hry. je s tím jenom spousta problémů a ztráta času. to se nedá vybrat si hru třeba z tohoto seznamu?
http://wiki.ubuntu.cz/Hry
vždyť jde pořád o to jedno a samé, akorát je trochu jinej vzhled.
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 19 Června 2007, 15:04:57 »
Ripper -> Je vidět, že asi moc hráč nejste.. :) Prostě jsou hry, který se hrajou a hry pro linux (nic proti linuxu, některé se taky hrávají, ale ne moc)... Prostě otevřený software je fajn, ale ne na hry... a ty hry, co otevřené nejsou, tak se na pravé komerční prostě nechytají..
Linux Gaming Clan leader

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 19 Června 2007, 17:18:12 »
to djSmaky: aji kdz tu emulaci virtualniho desktopu zapnu, tak je obrazovka furt cerna..., btw nemelo tam byt napsane, pokud tohle nepujde tak bych pockal.... ?? Pac takhle to nechapu,proc byc mel cekat kdyby to jelo :-) nejspise budu muset na t novou verzi pockat

to Ripper: No pochybuju ze mi naka z teh her nahradi CSS, a navic by me bylo jeste lito ze sem si to jako jedinou hru koupil... Ale zkusim se na ty hry podivat

Tak nakonec ty hry nevypadaji az tak spatne.. Ted taham americas army, tak uvidim jake to bude... btw, nevite kterou strilecku pres net hraje nejvice lidi??
iPhone 16GB Pwned!

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #15 kdy: 20 Června 2007, 08:29:42 »
waterman -> Samozřejmě tam mělo být pokud NEpůjde :) Omlouvám se :)
Ještě je tu možnost, že to není chyba Wine, ale ovladačů na grafiku... Máte ati a té pod linuxem moc nevěřím...
Linux Gaming Clan leader

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
« Odpověď #16 kdy: 20 Června 2007, 09:40:18 »
Citace: djSmaky
Ripper -> Je vidět, že asi moc hráč nejste.. :)
Jsem velice šťastným člověkem, protože hráčem nejsem :). Ale co mám zkušenosti z minulosti, tak člověk do zprovoznění dané hry vloží dny svého času, aby vždy zjistil, že pořád nějaká její část nefunguje. Windows hry jsou prostě pro windows a nic s tím nenaděláme, jedině kupovat hry multiplatformní (moc jich není). Lidé by s tím měli počítat, když si linux instalují, jinak budou zklamaní. Jinak pro ty, kteří jsou ochotni obětovat spoustu času aby ty hry nezprovoznili :) tady mám link:
http://www.linux-gamers.net/modules/wiwimod/index.php?page=HOWTO+Steam&back=HOWTO+INDEX+Wine+Games
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

waterman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #17 kdy: 20 Června 2007, 16:17:16 »
radsi si pockam az vyjde nova verze wine, pod kterou bych to snad zvladl, takze mi pro zatim nezbyva nic jineho nez kazdy den bootovat do Windows... Hlavne se uz nechcu rypat v nastaveni graficke karty, beryl mi tam jede tak jsem spokojeny, kdyz si porad hraju s grafickou tak to skonci reinstalaci ubuntu, protoze spadne xserver, a kdyz se v nastaveni xserver rypu, tak to dycky jeste vice znicim... Btw uz jem kvuli xserveru 2 reinstaloval ubuntu :-D
iPhone 16GB Pwned!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.