Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaky nainstalovat balik s minimalni konfiguraci GUI Gnome [Vyřešeno]  (Přečteno 1923 krát)

Toman

• Návštěvník
Kdyz nainstaluju Ubuntu z Desktop CD, tak mam hned po restartu k dispozici system, ktery obsahuje mnoho uzivatelskych programu a v podstate je pripraven k okamzitemu vyuziti (je v nem vsak plno aplikaci vcetne her, ktere nikdy nevyuzivam). Zkousel jsem vsak instalaci z CD Ubuntu Alternate, kde se da zvolit instalace pouze nezbytnych soucasti operacniho systemu.

Otazka:
Je nejaky balicek ktery by mi na takovyto system nainstaloval GUI Gnome, ale mez jakehokoliv software (pouze x-server a okna Gnome). Ostatni soft bych si potom nainstaloval podle potreby a meho uvazeni. Zda se mi totiz, ze by takhle naistalovany system mohl byt "pruznejsi"  i na PC s nizsim vykonem.

Diky za reakce, Toman

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Jaky nainstalovat balik s minimalni konfiguraci GUI Gnome [Vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2007, 14:45:04 »
Instaloval bych metabalík: gnome-core
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 13 Června 2007, 14:46:13 »
Asi "nejjednodušší" balík je gnome-core
Citace
aptitude show gnome-core
Balík: gnome-core
Stav: nenainstalovaný
Verze: 1:2.14.3.3ubuntu1
Priorita: volitelný
Sekce: universe/gnome
Správce: Ubuntu MOTU Developers
Velikost po rozbalení: 45,1k
Závisí na: bug-buddy (>= 2.12.1), eog (>= 2.14.3), gedit (>= 2.14.4), gnome-applets (>= 2.14.3), gnome-control-center (>=
             1:2.14.2), gnome-icon-theme (>= 2.12.1), gnome-menus (>= 2.14.3), gnome-panel (>= 2.14.3), gnome-session (>=
             2.14.3), gnome-terminal (>= 2.14.2), metacity (>= 1:2.14.5) | sawfish, nautilus (>= 2.14.3), scrollkeeper (>=
             0.3.14), yelp (>= 2.14.3)
Navrhuje: gnome-desktop-environment, ttf-dejavu | ttf-bitstream-vera
Popis: The GNOME Desktop Environment -- essential components
 These are the core components of the GNOME Desktop environment, a graphical interface to use on your Debian system. It
 includes a basic set of programs, including a file manager, image viewer, text editor, sound recorder and other useful tools.

Toman

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2007, 21:18:27 »
Diky nainstaloval jsem holy system s balikem gnome-core a zda se ze pc je znatelne zivejsi, hlavne pri nabihani grafickeho prostredi. Nejvice me vsak tesi, ze ted mam v systemu to co opravdu vyuzivam.

Toman

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.