Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak přepnout AGP 8x na AGP 4x u Radeon 9550 ?  (Přečteno 4450 krát)

Luigi123

• Návštěvník
Jak přepnout AGP 8x na AGP 4x u Radeon 9550 ?
« kdy: 14 Června 2007, 10:38:08 »
Nevím proč, ale GK ATI 9550 s MB MSI MS-7021 (VIA KT600) mi v módu AGP 8x ve 3D režimu do 5 sekund zamrzá (ve 2D jede normálně). Když ve Windows v Katalystech přepnu na AGP 4x, tak je všechno v pohodě. Vyzkoušeno s různými biosy a ovladači, ale AGP8x nejede.
Teď mám nainstalovaný Linux, ale grafika ve 3D opět zamrzá a nevím jak mám přepnout na AGP 4x. Poradí mi nějaký zkušený Linuxák?

Díky moc za každou odpověď.

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
« Odpověď #1 kdy: 14 Června 2007, 10:56:21 »
AGP mód se dá nastavovat aj v BIOSU.

A nebo v souboru xorg.conf
Kód: [Vybrat]
Option "AGPMode" "integer"
    Set AGP data transfer rate. (used only when DRI is enabled) 1 -- x1 (default) 2 -- x2 4 -- x4 8 -- x8 others -- invalid
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

Luigi123

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2007, 11:08:27 »
MSI - 7021 má v biosu agp na AUTO a nedá se to nijak změnit. (poslední bios).

ten xorg.conf vyzkouším. Díky moc za odpověď.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 14 Června 2007, 11:38:29 »
Xorg conf asi fungovat nebude, fglrx ovladače samy o sobě nastaví AGPmode... Jediný rozumný řešení by mohly být nejnovější ovladače, ty už by něco jako "catalyst control center" měly obsahovat...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Luigi123

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Června 2007, 12:29:31 »
V "linux catalyst control center" vidím, že mám AGP 8x, ale není tam nic k nastavení. Oproti Windows verzi je to bohužel strašně očesané.

Pokud to nějakým způsobem nepřepnu na AGP 4x, tak je to bohužel asi konec mé migrace na Linux, což by mě velmi mrzelo, protože už jsem si po pár dnech začínal zvykat na jeho výhody oproti Windows, které by jsem už k ničemu nepotřeboval. (Hry nehraju a vše ostatní mám v Linuxu). Ale HW zatím měnit nehodlám a jiné východisko zatím nevidím.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 14 Června 2007, 14:00:41 »
Pokud nehrajete hry, tak nevidím jediný rozumný důvod, proč používat proprietární ovladač grafiky... Grafický výkon OS ovladačů na práci bohatě stačí...
Jinak OS ovladače nastavují defaultně AGP 1x... Pokud budete chtít vyšší, tak stačí přepsat Xorg.conf podle rady nahoře...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Radovan

• Návštěvník
    • http://dared.wz.cz
« Odpověď #6 kdy: 01 Července 2007, 17:07:25 »
mam zase opacnej problem nemuzu z AGP1 prepnut na AGP8 mohly by ste mi prosim poslat xorg.conf aby som vedel jak to mate nastavene.A aby sem neco nepo....  Skusla som tam zadat

Section "driver"
           Option "AGPMode" "4x"  //i 8 ale je psane ze pre agp 8 mam zadat 4x

pak su tam jeste jine nastavenia ale to uz s tym nesuvisi podle mne.Mohol by mi niekto poradit pls ubuntu 7.04

qUAKER

• Host
« Odpověď #7 kdy: 01 Července 2007, 20:00:25 »
to dared:musis do section Device napsat Option "AGPMode" "8"

je to:
Section "Device"
driver "fglrx"(ati,radeon,podle toho co tam mas,pripsat jenom agpmode,ostatni nechat..)
neco
neco
option "AGPMode" "8"
EndSection

Radovan

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Července 2007, 21:14:16 »
jo to mam ale ked si pustim pak neco pod wine tak mi vypise ze mam nastavenu agp 1 a pri tom pri vypise glxinfo tam vubec o agp neni zminka.Ale 3D funguje jak ma

qUAKER

• Host
« Odpověď #9 kdy: 01 Července 2007, 21:20:07 »
ja zapomel,u tech fglrx jak pise djSmaky si to nastavi samo..zkus BIOS..

Radovan

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 01 Července 2007, 21:30:49 »
jo v bios je v poriadku inac by mi to neslo ani vo VISTAch jediny problem je v linuxe pouzival som openSUSE a tam byl ten isty prolem tam som ho taky neviriesil.Mam ATI randeon 9800pro od Herkula skusal som tam nahrat te ovladace z ati.com vsetko preslo v poriadku ale stale mam AGP1 teda myslim bo se nikde k tomu nemuzu dopracovat na cem to bezi.Bo mi to standartny vypis neukaze.Nebo dalsia vec muze byt neco z WINE , ale skusal som o nahrat zo standartneho repozitare i priamo od ot tej firmy co se tym zabiva ale vysledek byl stejnej.Tak nevim

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.