Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: po instalaci nvidia-glx nenabehnou okna  (Přečteno 4105 krát)

oli

• Návštěvník
po instalaci nvidia-glx nenabehnou okna
« kdy: 09 Listopadu 2005, 18:54:07 »
Zdravim,
nainstaloval jsem nvidia-glx a pote je enabloval (nvidia-glx-config enable), restartoval jsem xka a uz nenabehly cerna obrazovka a konec - zatuhl pocitac. Nesetkal jste se jiz s timto nekdo ? Instaloval jsem ubuntu jiz nekolikrat a nikdy s tim nebyl problem ale nyni to proste nejde. Zkousle jsem preinstalovat nvidia-glx a nepomohlo ani to. Za kazdou radu predem dekuji

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2005, 20:21:47 »
Podle mně obecně platí dodržovat tuto zásadu: po úspěšné instalaci nvidia-glx, kterou je dobré provádět nikoliv z grafického prostředí, ale z terminálu pomocí ctrl-alt-bksp. Ještě lépe je nabootovat "recovery-mode" a tam provést instalaci a hned poté spustit příkazem "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" rekonfiguraci xserveru. A tam je potřeba správně nastavit ovladač (nvidia) a hlavně optimální rozlišení a refresh monitoru o které víme, že monitor umí. To si myslím, že je u vás problém. Je důležité v sekci modulů nepoužít GLcore a dri. Ostatní klidně. Toto by mělo stačit. Instalátor nvidia-glx se postará o všechna důležitá nastavení sám.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

oli

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2005, 09:59:20 »
Provedl jsem instalaci nvidia-glx podle vaseho navodu. Nejprve jsem pro jistotu odinstaloval stavajici a nainstaloval znovu v recovery modu. Pote jsem hned spustil konfiguraci Xserveru a vynechal moduly GlCore a dri. Zkontroloval jsem zdali v xorg.conf nejsou a nebyly. Problem vsak pretrvava. Frekvenci a rozliseni jsem nastavil 100% spravne jsem si jisty ze tot zvladne. Nevim kde by jeste mohl byt problem.

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2005, 11:34:20 »
kouknete do /var/log/Xorg.0.log, jestli tam nenajdete neco uzitecneho...

mira

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2005, 17:14:44 »
Pokud máte starší nvidia kartu (geforce 2 a níž), pak zkuste použít balíčky nvidia-glx-legacy spolu s linux-restricted-modules--nvidia-legacy

saboter

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Listopadu 2005, 22:30:56 »
Vyskúšaj z iného konca.  Pozri si v synapticu či máš nainštalovaný balík:

"linux-restricted-modules "  príslušný k tvojmu aktuálnemu jadru (zistíš zadaním  uname -r  do konzoly).
Si vis pacem, para bellum.

indian

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Listopadu 2005, 20:25:39 »
chtel bych se zeptat taky, ja sem vymenil grafickou kartu, mam tam ted nvidia mx400 (via unichrome co mam na desce neni podporovana), s konfigurovanim gr. karet nemam zadne zkusenosti... po teto vymene mi prestaly fungovat nektere screensavery a nejde mi spustit tuxracer ;] ... pise to:

Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
*** ppracer error: Couldn't initialize video: Couldn't find matching GLX visual (Success)
Neoprávněný přístup do paměti (SIGSEGV)

nemate nekdo predstavu, co stim? (zkousel jsem vymenit balicky nvidia-glx-legacy dle vyse uvedeneho postupu, chova se to stejne)
diky ;]

kotik

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2006, 17:07:31 »
přiznám se, že i s těmito informacemi: https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/mesa-utils/+bug/63461 byla fuška a vůbec nevím, jestli bych to příště zvládnul znovu :(

Věc se má asi takhle: pokud nepožíváte Composite, tak ho musíte vypnout zadáním následující sekce do /etc/X11/xorg.conf

Section "Extensions"
        Option "Composite" "Disable"
EndSection

(mám nvidii 5200 a instaloval jsem legacy ovladače)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2006, 17:11:40 »
kotik: odpovidate na rok stare tema, kde se resila instalace ovladacu do breezyho (Ubuntu 5.10)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.