Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tečkované video  (Přečteno 1774 krát)

premet

• Host
tečkované video
« kdy: 16 Června 2007, 13:57:12 »
Dobrý den chci se zeptat když si v Xorg snížím barevnou hloubku na 16 bitů, aby mi šel beryl rychleji. Když si spustím video tak je tečkované . I horní lišta tam kde je minimalizace atd je divně barevná. Pokud beryl vypnu tak je vše normální i video a schema mám přitom stejný. Nemáte s tím někdo zkušenosti ? byl bych rád za pomoc

makl

• Aktivní člen
  • *
tečkované video
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2007, 11:30:24 »
Souhlasím s popsaným chováním, taky jsem to tak kdysi měl.
Můžete vyzkoušet jiný driver než xv (v nastavení Mplayeru, záložka Video). Pokud nenajdete žádný, který by vyhovoval, tak asi nezbývá než vrátit tu vyšší barevnou hloubku. A nebo se dívat na video z větší dálky :).
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

premet

• Host
tečkované video
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2007, 13:23:42 »
Používám kaffeine a zjistil sem, že když dám jiný ovladač tak to funguje sice je to o něco horší kvalita ale obraz není tečkovaný, ale za tu rychlost berylu to stojí . Jediná možnost je ješte si vypnout při videu beryl :)

DuckD

• Stálý člen
  • **
  • Open Srdcař
    • www.duckd.cz
tečkované video
« Odpověď #3 kdy: 18 Června 2007, 13:27:20 »
Já sem to měl když jsem změnil barevnou hloubku v Berylu z 24bit na 16bit.
/etc/X11/xorg.conf (řádek "DefaultDepth 16")

viz.: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=7249
8) Lidé žijí v souborech. ===>> LINUXTERO <<=== Pravidelná dávka tvého linuxtera!

premet

• Host
tečkované video
« Odpověď #4 kdy: 18 Června 2007, 15:04:48 »
Však o tom se bavím, že když změním bitovou hloubku tak se beryl zrychlí, ale špatne se zoobrazuje video jen při zapnutem berylu .

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.