Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozlišení obrazovky  (Přečteno 1853 krát)

Lexter

• Návštěvník
Rozlišení obrazovky
« kdy: 17 Června 2007, 00:05:49 »
Nevím čím to je. Na linuxu mi nejde nastavit vyšší rozlišení než 1152x864 ač by měl zvládat třeba i 1280x1024. Grafická karta Atina, Prý se atiny s libnucem moc v lásce nemají.

Jony

• Stálý člen
  • **
Rozlišení obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2007, 00:27:19 »
Jistě, že to jde =)
... stačí hledat tady na fóru a wiki... tak hledej... opravdu je to věčné a již stokrát omílané téma =)

... jinak bývá u problému zvykem napsat, jaký máš HW (GK, monitor, jak je připojen - D-sub/DVI...) a jaký používáš ovladač

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Rozlišení obrazovky
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2007, 09:45:05 »
Myslím, že by s tím neměl být větší problém (jen se poměrně často objevují artefakty, které moc práci nezpříjemňují)...
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
tam si povol rozlišení, který budeš používat (pozor, je důležitý, aby nejvyšší rozlišení bylo to, který používáš na pracovní ploše, protože některé fullscreen aplikace se po uzavření vrací do nejvyššího povoleného módu) a jen restartuj Xka...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Rozlišení obrazovky
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2007, 10:18:57 »
A hlavne pri tom
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
si nezabudni spravne nastavit horizontalnu a vertikalnu frekvenciu pre tvoj monitor.
Pripadne ju mozes nastavit v subore /etc/X11/xorg.conf v sekcii monitor.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Jony

• Stálý člen
  • **
Rozlišení obrazovky
« Odpověď #4 kdy: 17 Června 2007, 17:40:32 »
... no na PRVNÍM MÍSTĚ jste mu měli říct, ať si udělá ZÁLOHU xorg.conf =) ... jak se to dělá je tady na fóru také stokrát...a jak to případně obnovit ze zálohy také =)

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Rozlišení obrazovky
« Odpověď #5 kdy: 17 Června 2007, 20:15:47 »
Jony, měl jsem za to, že se ty zálohy dělají automaticky... Ale možná se pletu, možná se dělají jen při textové editaci.. nejsem si jistý..
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Jony

• Stálý člen
  • **
Rozlišení obrazovky
« Odpověď #6 kdy: 17 Června 2007, 21:00:22 »
2djSmaky ...hmm, chlape... to jsi mě dostal =)... já xorg.conf vždy edituji manuálně ... takže si také nejsem jist... nicméně ve všech případech úprav/editace čehokoli zálohou nic nezkazí a může ušetřit spoustu práce =)
Prostě za ta léta "těžkých bojů" to dělám již tak nějak automaticky... ze zvyku... a už mi to mockrát pomohlo =)... když nad tím tak přemýšlím, tak slavím "kulatiny" - 20 let, co se trápím s počítači (1987 s PMD-85)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.