Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: práce v Gnome Commander  (Přečteno 2229 krát)

allij

• Návštěvník
práce v Gnome Commander
« kdy: 17 Června 2007, 19:04:35 »
Zdravím zkušené borce z Ubuntu. Poradí mi někdo polopaticky jak pracovat a instalovat soubory programů přes Gnome Commander? Viz  instalace češtiny do Opery, přesouvání, kopírování souborů, instalace tar.gz atd? Wiki a fórum jsem prošel. Neberu odkazy na anglické stránky. Když v GC něco chci přesunout, kopírovat tak hláška, že nemám přístupová práva. Povolení dám dopředu.

Jo a ještě jedna věc: Po přidání repozitáře Medibuntu a klíče mi to při aktulizaci napíše chybu. Nelze.

Díky za trpělivost a ochotu
« Poslední změna: 04 Prosince 2007, 15:50:10 od Anna Taliánová »
Acer Aspire 5710z 102G16Mi0ú/T2080/2GB/160GB Widows Vista Premium, brzby přibude Ubuntu 7.10.
Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest.
Jan Ámos Komenský

Jony

• Stálý člen
  • **
práce v Gnome Commander
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2007, 19:23:19 »
Vytvoř si/změň spouštěč (na ikoně pravé tl. vlastnosti) na: gksudo gnome-commander =)
... akorát nebudeš mít "namapované" další disky v liště (musíš přes kořen a media...)

Jinak já používám také pro různé záchrany v konzoli MidnightCommander (je v repozitářích) něco alá NC (podobné ovládání včetně F4 editace souboru)... spouštím sudo mc =)
« Poslední změna: 04 Prosince 2007, 15:51:29 od Anna Taliánová »

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
práce v Gnome Commander
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2007, 09:51:20 »
s tim spouštěčem opatrně. Jestli si zvyknete používat commander s právy root, tak trochu narušujete bezpečnost celého Linuxu a cokoliv v commanderu s právy root uděláte může mít katastrofický dopad.
Když je Linux již nastaven, tak prakticky není potřeba se pohybovat jinde, než v home adresáři a připojených jiných datových oddílech.
Pro to nastavování není problém si commander pustit z konzole.
« Poslední změna: 04 Prosince 2007, 15:52:37 od Anna Taliánová »

Droll

• Návštěvník
Re: práce v Gnome Commander
« Odpověď #3 kdy: 17 Listopadu 2007, 16:07:58 »
Nevíte prosím někdo, jak si v Gnome Commanderu změnit ikonky souborů a adresářů na systémové (Ubuntu)?

Zkoušel jsem tam nastavit různé adresáře, ale nikdy se to nezměnilo.
« Poslední změna: 17 Listopadu 2007, 23:04:30 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.