Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: notebook - citlivost TouchPadu na dvojklik [vyřešeno]  (Přečteno 4862 krát)

kroko.kroko

• Návštěvník
notebook - citlivost TouchPadu na dvojklik [vyřešeno]
« kdy: 18 Června 2007, 08:46:13 »
Moze mi niekto poradit, ako na svojom notebooku pod Ubuntu 7.04 vypnem dvojklik na touchpade???

D.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2007, 09:04:48 »
1) Podejte víc informací (např. typ notebooku)
2) Nějak nechápu co chcete
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

ruenix

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2007, 09:49:46 »
Rekl bych ze autor dotazu ma spis podobny problem jako ja. Po instalaci Ubuntu na dell inspiron 6400 jsem si vsimnul, ze kdyz obcas kliknu na touchpadu tak se vubec nic nestane. Nejdriv se mi zdalo ze je opravdu nastaven jakysi "dvojklik" - teprve pri druhem klapnuti na touchpad se provedl pozadovany klik. Po chvilce experimentovani mi doslo ze pri "druhem kliku" do touchpadu clovek vetsinou vic "flakne". Uvedeny problem by tedy mel jit vyresit zvysenim citlivosti tuochpadu, ale to bohuzel nevim jak provest.

anicka

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2007, 19:55:51 »
Citace: ruenix
Rekl bych ze autor dotazu ma spis podobny problem jako ja. Po instalaci Ubuntu na dell inspiron 6400 jsem si vsimnul, ze kdyz obcas kliknu na touchpadu tak se vubec nic nestane. Nejdriv se mi zdalo ze je opravdu nastaven jakysi "dvojklik" - teprve pri druhem klapnuti na touchpad se provedl pozadovany klik. Po chvilce experimentovani mi doslo ze pri "druhem kliku" do touchpadu clovek vetsinou vic "flakne". Uvedeny problem by tedy mel jit vyresit zvysenim citlivosti tuochpadu, ale to bohuzel nevim jak provest.
Mám notebook IBM ThinkPad (T30) a myš tedy vůbec nepoužívám :-) ... můžete se tedy pokusit nastavit citlivost Vašeho TouchPadu pomocí volby na hlavní liště "Systém" → "Volby" → "Myš", kde je najdete několik karet: nejprve na kartě "Tlačítka" lze nastavit orientaci myši (myš pro leváky) a interval dvojitého kliknutí, dále karta "Kurzory" :-) a nakonec karta "Pohyb", kde je možné nastavit rychlost myši (zrychlení a kromě toho citlivost) a volbu "Táhni a pusť" (práh). Tyto nastavení by měly fungovat též pro TouchPad, nejen pro "klasickou" myš. :-D
« Poslední změna: 15 Října 2007, 20:47:02 od Anna Taliánová »

ruenix

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Srpna 2007, 19:59:21 »
Ja jsem si nakonec nainstaloval jakysi "ovladac" pro touchpad podle wiki.ubuntu.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.