Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Stardict, nejde výslovnost  (Přečteno 3833 krát)

Ira

• Návštěvník
Stardict, nejde výslovnost
« kdy: 18 Června 2007, 09:04:49 »
Jsem teprve lama, co se učí anglicky a tak bych velice ocenila, kdyby mi Stardict anglicky taky výslovnost přehrával. Ale ať dělám, co chci, postupovala jsem dle správného návodu, tak mlčí. Přeloží slova, ale výslovnost nejde. Mám výslovnost ve správném adresáři, povoleny zvuky, práva, atd. ale nejde to. Když samotný zvukový soubor přehraju, tak jede. Hledala jsem různé návody, ale nic zatím nefungovalo.
Nevíte někdo, co s tím?
Zdraví Ira

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2007, 22:22:39 »
Zrovna jsem si vyslovnost do pocitace nainstaloval. Vyslovnost jsem stahnul odtud. Archiv jsem rozbalil (s pravy roota) do adresare "/usr/share". Pak jiz jen stacilo opetovne spustit StarDict a vse fungovalo.

Ackoliv nechci zpochybnovat, ze mate vse ve spravnem adresari, chci se jen ujistit. Zvuky maji byt ulozeny v adresari "/usr/share/WyabdcRealPeopleTTS" (cili v nazvu je "abdc" a ne "abcd", samozrejme zalezi na velikosti pismen). Take si budte jista, ze hledate slovo, ktere vyslovnost ma (treba "find").

Mimochodem, neni nutne mit povolene zvuky, to je jen pro takove to cvakani pri pohybu v uzivatelskem rozhrani. Btw, dela vam to ty zvuky?

Ira

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Června 2007, 08:28:40 »
Citace: kkaarreell
Zrovna jsem si vyslovnost do pocitace nainstaloval. Vyslovnost jsem stahnul odtud. Archiv jsem rozbalil (s pravy roota) do adresare "/usr/share". Pak jiz jen stacilo opetovne spustit StarDict a vse fungovalo.

Ackoliv nechci zpochybnovat, ze mate vse ve spravnem adresari, chci se jen ujistit. Zvuky maji byt ulozeny v adresari "/usr/share/WyabdcRealPeopleTTS" (cili v nazvu je "abdc" a ne "abcd", samozrejme zalezi na velikosti pismen). Take si budte jista, ze hledate slovo, ktere vyslovnost ma (treba "find").

Mimochodem, neni nutne mit povolene zvuky, to je jen pro takove to cvakani pri pohybu v uzivatelskem rozhrani. Btw, dela vam to ty zvuky?
Zdravím.
Adresář , umístění i název mám samozřejmě správně. Kontrolovala, stěhovala, přejmenovávala, nastavovala v nastavení Stardictu a předělávala jsem to snad stokrál, abych opravdu nebyla až taková LAMA, ale jenom lama. Divné bylo, že mi nejely zvuky ani v Systému - nastavení zvuku. Přitom přímo ze souboru /usr/share/sounds/ zvuky jely dobře.
Teď už mi Stardict zvučí. Bylo to v systémovém nastavení zvuku. Musela jsem zaškrtnout pouze Povolit softwarové mixování zvuku, ale nezaškrtávat Povolit systémové zvuky. Nevím, jestli je to chyba programu nebo co, ale hrála jsem si s tím několik dní a výsledek byl pořád nulový. I když jsem Nastavení zvuku měla taky tak předtím zaškrtnuté, ale zvuky v Stardictu nejely, i když se tvářil, že jedou. Teď už je to v pořádku a doufám, že na dlouho
Díky za snahu
Ira

baker

• Návštěvník
Re: Stardict, nejde výslovnost
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2007, 20:32:58 »
Ahoj, síce neskôr, ale nadviažem na téma, stiahol som si výslovnosť mám zložku na ploche ( komprivovanú aj rozbalenú ) zvuky aj fungujú, ale chcem ju rozbaliť do /usr/share v grafickom móde cez správcu archívov a vždy mi vypíše, že nemáte práva na rozbalenie do....
Môj postup:
1. Dal som ALT+F2
2. Spustiť program: napísal som:  gksudo správca archívov
3. Zadal heslo
4.  2x klik na archív na ploche, rozbaliť do, nasmeroval som do /usr/share, rozbaliť a výsledok : namáte práva... Čo robím zle???

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 04 Prosince 2007, 16:15:29 »
Bude tam nejaky problem s pravy, asi to gksudo nestaci. Byt vami, tak to rozbalim jinam a pak to do /usr/share prekopiruji (pod pravy roota).

Nebo bych vam doporucil program midnight commander (mc). Je to souborovy manazer do konzoly, se kterym muzete take otevirat komprimovane archivy. A kdyz ho spustite pres sudo, tak se tyto operace vyrazne usnadni.

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 04 Prosince 2007, 17:12:32 »
včera som to robil cez sudo mc a funguje OK.Ked už to máš rozbalené na ploche tak to len pomocou MC z plochy presun ,kam potrebuješ.

Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 05 Prosince 2007, 10:40:49 »
včera som to robil cez sudo mc a funguje OK.Ked už to máš rozbalené na ploche tak to len pomocou MC z plochy presun ,kam potrebuješ.
No ono zalezi, koho chces mit jako vlastnika. Kdyz to totiz presunes, tak zustane vlastnikem ten, kdo to rozbalil. Zatimco pri kopirovani je vlastnikem kopie ten, kdo ji vytvoril (kopiroval).

baker

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Prosince 2007, 21:04:33 »
No jasné, každému záujemcovi tiež môžem doporučiť spustiť v termináli: sudo mc a nakopírovať si zvukové súbory do /usr/share. Snáď ešte k slovníku, zatiaľ používam verziu 2.4.8 viem, že je novšia 3.0.0 v čom je lepšia?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.