Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem pri bootovani po instalacii -> ERROR22: NO SUCH PARTITION  (Přečteno 1514 krát)

vepo57

• Návštěvník
Na pc, na ktorom mam nainstalovany windows som sa pokusal nainstalovat Ubuntu 7.04.

Disk mam rozdeleny tak, ze windowsu ma vyhradenych 80giga, 10giga pre k dispozicii pre Ubuntu a zvysok na odkladanie suborov.

Pri instalacii Ubuntu z liveCD som si este particiu pre Ubuntu rozdelil na tri casti: swapovaciu, root particiu a particiu na odkladanie suborov.

Instalaciu prebehla v poriadku a grub zavadzac vytvoril bootscreen pre s oboma operacnymi systemami.

Bootovanie windowsu funguje v poriadku.

No problem nastane az si zvolim nastartovat ubuntu, vyhodi hlasku ERROR22: NO SUCH PARTITION.

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Problem pri bootovani po instalacii -> ERROR22: NO SUCH PARTITION
« Odpověď #1 kdy: 24 Června 2007, 22:57:48 »
Zkuste Ubuntu přeinstalovat, není to sice nejlepší řešení, ale je možné, že nastala chyba při instalaci. Možná chyba je i ve vypáleném CD nebo samotném disku. Nefunguje ani recovery mode?
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

PaulM

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2007, 19:24:03 »
U mě stejná chyba. Přeinstalovával jsem snad 5x a nic nepomohlo.
Mám dva disky. Na SATA disku mám oddíl s WinXP potom Ubuntu, swap a data. PATA disk je na data.
Při instalaci se mi Grub nechtěl instalovat na hd0 (kritická chyba). Pomohla instalace na hd1, ale při pokusu o spuštění Ubuntu mi to hlásilo ERROR22: NO SUCH PARTITION
Pokus o spuštění Windows skončil hláškou NTLDR is missing.
Víceméně náhodou jsem změnil označení v souboru /boot/grub/menu.lst
Původně bylo u Ubuntu toto:
title      Ubuntu, kernel 2.6.20-15-generic
root      (hd1,2)

Když jsem změnil na:
root      (hd0,2)

tak Ubuntu spouštím.
Se spuštěním Windows se ještě peru.

gargy2002

• Host
« Odpověď #3 kdy: 26 Června 2007, 02:25:02 »
Vypada to, ze jak se nainstaloval grub jinam, nez na hd0, takze nejak nenasel pravdepodobne NTloader, NTLDR cili zavadec pro widle a tudiz ho nema v nabidce pro bootovani. Obavam se, ze je ten zavadec ztraceny. Pokud preinstalovani nepomohlo, mohlo by jeste fungovat opraveni windows, cimz se zavede NTLDR a posleze zprovoznit grub z liveCD, navod je tady nekde na wiki.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.