Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pomaly start systému v grafickom režime  (Přečteno 1456 krát)

T0m1

• Aktivní člen
  • *
pomaly start systému v grafickom režime
« kdy: 18 Června 2007, 22:55:10 »
ahoj,
mne pri spustani grafickeho rezimu vyzera to asi takto (viem, ze blby slovosled, ale nechce sa mi ho menit ;-]):
- na 1sekundu sa zobrazi hnede kavove pozadie
- zobrazi sa prihlasovacia obrazovka
- po zadani sa mi zasa zobrazi kavovohnede pozadie, na velmi kratku dobu sa mi zobrazi cierna obrazovka, potom znovu kavovohnede pozadie
- nacitava sa (ten obdlznik v strede), stale kavove pozadie
- KONECNE sa mi zmeni pozadie na moje normalne (modre), v paneloch sa zobrazia spustace,....

mojou otazkou je:
neda sa to nejak zrychlit? musi sa na zaciatku zobrazovat do kavovohnede ubuntacke defaultne pozadie? nemoze hned od zaciatk to moje? (urychlilo by to start a bolo by to tak aj krajsie ;-])

pomoze mi s tym niekto? ;)
« Poslední změna: 17 Listopadu 2007, 11:40:27 od Anna Taliánová »
Kedze mam 16, prosim TIKAT ;) neznasam, ked mi niekto vyka ;)

it-neuro

• Aktivní člen
  • *
pomaly start
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2007, 23:49:55 »
Citace: T0m1
ahoj,
mne pri spustani grafickeho rezimu vyzera to asi takto (viem, ze blby slovosled, ale nechce sa mi ho menit ;-]):
- na 1sekundu sa zobrazi hnede kavove pozadie
- zobrazi sa prihlasovacia obrazovka
- po zadani sa mi zasa zobrazi kavovohnede pozadie, na velmi kratku dobu sa mi zobrazi cierna obrazovka, potom znovu kavovohnede pozadie
- nacitava sa(ten obdlznik v strede), stale kavove pozadie
- KONECNE sa mi zmeni pozadie na moje normalne (modre), v paneloch sa zobrazia spustace,....

mojou otazkou je:
neda sa to nejak zrychlit? musi sa na zaciatku zobrazovat do kavovohnede ubuntacke defaultne pozadie? nemoze hned od zaciatk to moje? (urychlilo by to start a bolo by to tak aj krajsie ;-])

pomoze mi s tym niekto? ;)
----------------------
Jedno riesenie je:
Zapni si autologin (System - Administratiron - Login Window / Security) a po starte nech sa ti spusti xlock (ak ho nemas tak doinstaluj). Potom sa ti to hnede pozadie zobrazi len raz, aspon u mna. A xlock ti zalokuje obrazovku takze chrani voci neopravnenenmu vstupu.
« Poslední změna: 17 Listopadu 2007, 11:41:18 od Anna Taliánová »
Notebook Lenovo X230Tablet Intel Core i5 3320M  (2,6 GHz), 16GB DDR3RAM, 500GB 2.5" SSD HDD, 12.5"  HD Anti-Glare , 802.11 a/b/g/Draft-N Wlan, Bluetooth 3.0, 3G
DualBoot:
Ubuntu 12.04 - 64bit  (boot 4s) Windows 8.1 64bit (boot 5s)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.