Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zjištění/změna IP adresy  (Přečteno 9717 krát)

spok

• Návštěvník
Zjištění/změna IP adresy
« kdy: 20 Června 2007, 13:53:31 »
Zdravím,

Linux se mi zacina libit, ale na druhou stranu me dost žere ta zavislost balíků.

???  Zjištění/změna IP adresy ???
Jak lze tuto triviálnost vyřešit ?

(už jsem googloval a nic)  :)

iptables - měl by někdo příklad příkazů nastavení webserveru či serveru na jiném portu ?

Díky

anicka

• Host
Zjištění/změna IP adresy
« Odpověď #1 kdy: 20 Června 2007, 14:19:49 »
Citace: spok
Zdravím,

Linux se mi zacina libit, ale na druhou stranu me dost žere ta zavislost balíků.

???  Zjištění/změna IP adresy ???
Jak lze tuto triviálnost vyřešit ?

(už jsem googloval a nic)  :-) ( ... ) Díky
Zde na fóru jste asi nehledal :-( ... Zjištění IP adresy příkazem v terminálu ifconfig je zde. Kromě toho se uvedeným příkazem ifconfig také nastavují vlastnosti síťového rozhraní (viz manuál k příkazu).

Příkaz v terminálu ifconfig eth0 zjistí implicitní síťové rozhraní (nazývané eth0).

Příkaz v terminálu ifconfig -a zobrazí všechna síťová rozhraní.

Pro manuál k příkazu ifconfig můžete v terminálu napsat man ifconfig (manuál je anglicky).
« Poslední změna: 16 Října 2007, 00:01:25 od Anna Taliánová »

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Zjištění/změna IP adresy
« Odpověď #2 kdy: 20 Června 2007, 17:14:36 »
Abych vám řekl pravdu, ve Windows zase budete všechno stahovat v jednom balíku (Kde má Ubuntu 100x1MB, tam mají Windows 1x100MB)

iptables - měl by někdo příklad příkazů nastavení webserveru či serveru na jiném portu ?
Iptables jsou oříškem i pro zkušeného hungaristu (ten vtip jsem si nemohl odpustit, omlouvám se)

Iptables jsou komplexní a dost složité, spíš bych doporučil nějaký hezký frontend pro ně (např. ve Feisty nefunkční FireHOL nebo Firestarter)
Pokud na tom trváte, začal bych tady: http://www.root.cz/serialy/vse-o-iptables/
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Pavelp

• Host
Zjištění/změna IP adresy
« Odpověď #3 kdy: 20 Června 2007, 20:12:22 »
Citace: jakub.lucky
Abych vám řekl pravdu, ve Windows zase budete všechno stahovat v jednom balíku (Kde má Ubuntu 100x1MB, tam mají Windows 1x100MB)

Iptables jsou oříškem i pro zkušeného hungaristu (ten vtip jsem si nemohl odpustit, omlouvám se)

Iptables jsou komplexní a dost složité, spíš bych doporučil nějaký hezký frontend pro ně (např. ve Feisty nefunkční FireHOL nebo Firestarter)
Pokud na tom trváte, začal bych tady: http://www.root.cz/serialy/vse-o-iptables/
Ech, kletě, to je rada, "použij nefunkční firehol". Nicméně tazatel si to tak trochu zaslouží, chce dělat server a nezná ani základní věci. Je to jakoby chtěl pěstovat řeqičky a nevěděl, co je záhon.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Zjištění/změna IP adresy
« Odpověď #4 kdy: 20 Června 2007, 20:20:37 »
Citace: Pavelp
Ech, kletě, to je rada, "použij nefunkční firehol". Nicméně tazatel si to tak trochu zaslouží, chce dělat server a nezná ani základní věci. Je to jakoby chtěl pěstovat řeqičky a nevěděl, co je záhon.
Tak pokud jde o server, pak mu bude FireHOL fungovat, když použije na server určeného Dappera...
Ale je pravda, že radit nefunkční program je divné, ukazoval jsem je pouze jako příklad a nefunkčnost jako varování...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.