Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s instalací Ubuntu, nenajede liveCD  (Přečteno 1369 krát)

Michal

• Návštěvník
    • http://www.arcanea.net
problém s instalací Ubuntu, nenajede liveCD
« kdy: 22 Června 2007, 09:18:15 »
zdravim, narazil jsem na zvlastni problem při instalaci Ubuntu 7.04 z liveCD na Intel Celeron 600Mhz, 128Mb RAM, NVidia Mx 64Mb.
problem je ze liveCD ani nenabehne, po nabootování z CD vyberu spusteni liveCD, nabehne usplash a nahravani CD probiha prijatelne dlouhou dobu, jakmile ale najedou Xka, zobrazi se pouze bezova obrazovka s kurzorem, po pul hodine se zobrazi Ubuntu GNOME splashscreen, kdyz cekam 20 minut zobrazi se na splashscreenu ikony, pak sem cekal dalsi pul hodinu ale plocha uz nenajela.
netusim cim by to mohlo byt, tenhle postup jsem opakoval asi 10x porad se stejnym vysledkem (i pri zvoleni safemode), vadnym CD to rozhodne nebude, zkousel jsem jine CD s Xubuntu 7.04 a problem byl naprosto stejny, nizkou ramkou si taky nemyslim ze by to mohlo byt, znam cloveka, ktery Ubuntu (sice 6.06) na podobne nizke konfiguraci rozchodil, mohl by byt vadny CD-ROM, ale proc by se ta chyba projevila az po najeti kernelu?
« Poslední změna: 10 Ledna 2008, 22:29:02 od Anna Taliánová »
master: Celeron 1Ghz, 512 RAM, nvidia geforce fx5200
blaster: Intel solo 1.86 Ghz, 1536 RAM, intel gma950

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
problém s instalací ubuntu, nenajede livecd
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2007, 09:31:53 »
Na instalaci Ubuntu se doporučuje minimálně 256 MB RAM.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.