Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: bezpecnostu (x)ubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 2044 krát)

Martin

• Aktivní člen
  • *
bezpecnostu (x)ubuntu [vyřešeno]
« kdy: 22 Června 2007, 13:32:33 »
dobry den, je prosim po defaultni instalaci  a po stazeni veskerych aktualizaci (x)ubuntu dostatecne zabezpeceny? nebo je potreba si dodatecne prostudovat pohrat si s firewallem? diky.
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2007, 13:45:06 »
pro běžné domácí použití stačí aktualizovat a nevypínat sudo. Pokud máte speciální nároky možností je spousty ... od nastavení IPtables až po speciální externí firewally ;).

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2007, 13:48:14 »
Skeletonix: ano, pro bezne domaci pouzivani. akorat pocitac je pripojen 24 hodin denne k Internetu. mohu byt i presto klidny? :-)
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 22 Června 2007, 13:50:45 »
Pokud jde o pracovní stanici sedící za NAT, pak určitě ano

Pokud jde o pracovní stanici na veřejné IP adrese, pak bych zkontroloval otevřené porty a podle úrovně paranoidnosti uvažoval o nějakém nepříliš restriktivním firewallu

Pokud jde o server, pak je firewall, kontrola portů a běžících aplikací téměř nutnost

Edit: Pro domácí počítač můžete být opravdu klidný, Unixové systémy jsou postaveny na bezpečnosti ;)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Června 2007, 13:54:17 »
jakub.lucky: bohuzel nevim co je stanice sedici za NAT.

jsem pripojen pres UPC, IP adresu mi predeluje dhcp server. nic jsem nenastavoval, hned po instalaci mi Internet fungoval a funguje.

jinak o domaci pocitac se jedna.. urcen je na internet, mail, hudba, icq, atd.. ;-)
zadny server nebo tak.

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #5 kdy: 22 Června 2007, 17:50:06 »
malyprinc: Nemůžu už nikde teď najít pěkný článek o bezpečnosti Ubuntu, která je pro koncové uživatele mnohem vyšší u Ubuntu než u Windows. Stačí také vnímat realitu praktické neexistence a nešíření virů na Linuxu.

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 22 Června 2007, 18:42:38 »
Moje zkušenosti s bezpečností Ubuntu jsou perfektní... Také běžím 24/7 a bez dodatečného zabezpečení... Prostě tak, jak bylo Ubuntu stvořeno... žádný problémy jsem nezaznamenal... a jsem na veřejné IP
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Martin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 22 Června 2007, 18:56:28 »
Okay, diky. Jsem klidny. :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.