rozbehal som hibrnáciu pod feistym s
µswsusp a potreboval by som pomôct s jej úplným rozchodením. Problém je v tom, že pokiaľ je ako správca okien Beryl alebo Compiz, tak sa počítač prebudí do čiernej obrazovky, vidieť iba kurzor a v mojom prípade pomôže iba úplný reštart. Zatial som to vyriešil takto:
- pri štarte sa spustí beryl, ako manažér okien je nastavené metacity (inak nefunguje prepínaš "metacity --replace")
- príkazom "beryl --replace" sa ako manažér okien spustí beryl
- ak chcem hibernovať alebo uspať počítač, najskôr musím zmeniť manažéra okien - "metacity --replace" a následne príkaz na uspanie - "sudo s2ram -f" alebo hibernáciu - "sudo s2disk /dev/hda7"
- a po prebudení opäť "beryl --replace"
Chcel by som to celé urobiť "user friendly", najlepšie len kliknúť na ikonku hibernácie a systém by si všetko ostatné urobil sám, ale neviem či to mám riešiť nejakým skriptíkom (a ak hej tak akým). Skúšal som hibernovať príkazom "metacity --replace | sudo s2disk /dev/sda7 | beryl --replace". Chvílu to bežalo tak ako som chcel, ale po pár reštartoch sa to ako si pokašlalo. Hibernácia začne asi ešte skôr ako sa prepne metacity, lebo sa neprebudí korektne
edit: s tým súvisí otázka, ako je v klasickom gnome vpravo hore tlačidlo na vypnutie, vyskočí ponuka na odhlásenie, prepnutie užívatela, hibernáciu a vypnutie, kde predefinujem, aby tlačítkom "hibernovať" nespúštal príkaz "hibernate" ale namiesto toho "s2disk"