Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mysql instalace a běh  (Přečteno 2583 krát)

david

• Aktivní člen
  • *
mysql instalace a běh
« kdy: 17 Dubna 2006, 17:42:04 »
Ahoj,  potřebuji nainstalovat mysql db a četl jsem tady na foru, by mi měl stačit mysqladministation, kbyž se o to pokusím přes add aplication dostanu tuhle hlášku :

This program is not currently installable. It should be available in the "universe" section of the repository. Enable that section in the Repositories dialog in the Settings menu to install it.

Pak jsem se pokusil si přes synaptic nainstalovat phpmyadmin, což proběhlo, ale pokud se mi nainstalovalo mysql, nevím jak to spustit.

V terminálu po zadání mysql mi to hodí, že ten příkaz nezná. Nemohl byste mi někdo pomoct?

Dík

David

jojko

• Aktivní člen
  • *
mysql instalace a běh
« Odpověď #1 kdy: 17 Dubna 2006, 17:47:24 »
Pise ti ze tem program patri do universe mas si to povolit v synapticu universe a mozes to nainstalovat potom nezabudni nastavit root heslo v mysql servery. A najskor musis rozbehnut mysql server takze napis:
sudo apt-get install mysql-server
sudo mysql
a nastavis root heslo potom sa mozes vrhnut do ostatneho
Amd Sempron 2600+ 1.6Ghz 64 Bit, Asus K8N, 512Mb Ram DDR ECC Twin, Wdc 40Gb 8Mb Cache, Geforce 4 MX440 64Mb Ram. Mam rad Linux pretoze je ako moja priatelka vrtochiva a proste uzastna. Xite RT/Gnu Linux - Oficialny vyvojar.

david

• Aktivní člen
  • *
mysql instalace a běh
« Odpověď #2 kdy: 17 Dubna 2006, 17:58:19 »
super dík, zabralo to.....a už to chodí

jojko

• Aktivní člen
  • *
mysql instalace a běh
« Odpověď #3 kdy: 17 Dubna 2006, 18:19:58 »
A ked napise toto po instalacii
astavujem balík mysql-client (4.0.24-10ubuntu2) ...
Nastavujem balík mysql-server (4.0.24-10ubuntu2) ...
Stopping MySQL database server: mysqld.
Starting MySQL database server: mysqld...failed.
        Please take a look at the syslog.
/usr/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed
error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)'
Check that mysqld is running and that the socket: '/var/run/mysqld/mysqld.sock' exists!

worky@jozefb:~$ sudo mysql
ERROR 2002: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
worky@jozefb:~$ sudo mysql restart
ERROR 2002: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
worky@jozefb:~$
Tak po restarte to nabehne.
Amd Sempron 2600+ 1.6Ghz 64 Bit, Asus K8N, 512Mb Ram DDR ECC Twin, Wdc 40Gb 8Mb Cache, Geforce 4 MX440 64Mb Ram. Mam rad Linux pretoze je ako moja priatelka vrtochiva a proste uzastna. Xite RT/Gnu Linux - Oficialny vyvojar.

damnum

• Aktivní člen
  • *
  • Hroznej sráč
    • damnum
mysql instalace a běh
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2007, 14:11:05 »
Mám pro vás velmi jednoduché řešení .. nainstalujte všechny potřebné balíčky podle návodu na wiki a potom zadejte tyto příkazy:

Kód: [Vybrat]
$ sudo rm -r /var/run/mysqld
$ sudo /etc/init.d/mysql start
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.