Dobrý den,
hledal jsem nějaký program na kalendář (kvůli připomínkám narozenin a svátkům). Nejprve jsem měl jisté požadavky:
1) alarm by se měl spustit i když "není" spuštěn žádný program (tedy viditelně), prostě který by fungoval na bázi běžícího daemona na pozadí
2) alarmy by měly být viditelné na ploše, v tomto případě se mi jedná hlavně o svátky, především na příslušný den
3) poté, co alarm "zazvoní", by měl být STÁLE vidět na ploše a čekat na to, až na něj kliknu (ne se schovat!!!)
4) na zvuky si mohu navolit i vlastní MP3, nejen wav, stačil by i OGG

5) opakované připomenutí, pokud jsem před ohlášením neklikl to okno s alarmem
6) Jednoduchost! Nechci žádný super manager

Bohužel žádný program, který by splňoval všechny mé požadavky v PLNÉ míře, není, nebo alespoň o něm nevím. Zkoušel jsem i Rainlendar 2 pro Linux, ale zklamala mě alfa, má problém s pozadím, Sunbird ani Lightening není to, co hledám, a řešení pro KDE také nepřipadají v úvahu. Rovněž Gdesklets mi nepomohly ani konzolový prográmek birthdays (ledaže by bylo GUI a čeština

). Poslední možností, ač ji nepreferuji, bylo využití vestavěného Evolution. Problém je, že triviální věc se tam nastavuje vcelku dlouho, potřeboval bych něco simply

a především v češtině.
Když už tedy Evolution, vadí mi, že upozornění se zobrazí jen krátce. Naštěstí je tam možnost spuštění programu, existuje tedy nějaký program na generování oken s vlastní zprávou? Představuji si to tak, že bych měl třeba (fiktivně) prográmek "WindowGen", ten bych z konzole, popř. jinak zavolal příkazem:
WindowGen -nadpis Nadpis, to co bude nahoře -obsah Text, co bude v okně
Okno by mělo ještě obsahovat tlačítko pro odkliknutí.
Existuje něco takového? Nebo si to budu muset naprogramovat? Bohužel mám zkušenosti jen s Javou a trochu s PHP, což asi nebude to pravé ořechové

. A když už, jaký jazyk byste navrhovali a také nevím, jak použít GTK a spol...
Díky za rady, doufám, že jste mému dotazu porozuměli...