Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizení všech panelů, prac. ploch... [Vyřešeno]  (Přečteno 2794 krát)

respectka

• Návštěvník
Zmizení všech panelů, prac. ploch... [Vyřešeno]
« kdy: 25 Června 2007, 08:32:48 »
Zdravim, mam takovy dotaz; vim, ze jsem chybu udelala asi ja, no a nevim, jak to vratit :)
Pri nastavovani poctu pracovnich ploch vpravo dole jsem zadala, ze chci 1 (puvodne byly 4).
Vyjela mi hlaska, ze aplikace na vsech plochach, co budou odstraneny, budou zavreny; jenze mi zmizely oba dva taskbary (nahore i dole), mam tu proste jen pozadi plochy a nic... avubec ted nevim, co mam delat ... potrebuju nejak ziskat zpatky obe listy; nedostanu se ani nikam do nastaveni ...

Pavel Půlpán

« Odpověď #1 kdy: 25 Června 2007, 09:04:41 »
Rozhodne by tomu pomohlo vymazani nasaveni Gnome. Otazkou zustava jestli to neni tak trochu zbytecny. :)

Lokalni konfiguracni soubor Gnome jsou v  podadesarich ./gconf a ./gconfd vaseho domovskeho adresare.

respectka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Června 2007, 09:20:29 »
Dekuji za radu, jen jeste dotaz :)
Proc by to melo byt zbytecny? ...
Divam se do tech adresaru a nevim, co presne tam mam vymazat...
v .gconf mam slozky apps a desktop; v .gconfd mam soubor saved_state ...

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 25 Června 2007, 09:29:47 »
Zbytecny jsem rekl proto, ze tim odstranite vsechny sva lokalni nastaveni jako klavesove zkratky, nastaveni sezeni, motiv prostredi. Po odstraneni techto dvou adresaru dostanete Gnome do vychoziho stavu, tak jak jste ho videl hned po instalaci systemu. :)

Jinak k tem adresarum. V ./gconf jsou uozena prave nastaveni jednotlivych soucasti Gnome a v ./gconfd a zminovanem souboru saved_state je ulozeno sezeni Gnome (viz System->Volby->Sezeni->Vlastnosti sezeni).

respectka

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Června 2007, 09:30:57 »
Ok takze jeste uplne (snad) posledni dotaz - mam smazat cele adresare nebo jen vsechny podslozky a soubory v nich?

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 25 Června 2007, 09:32:17 »
Muzete smazat cele adresare... pri prvnim prihlaseni do Gnome se vytvori nove s vychozim nastavenim. :)

respectka

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 25 Června 2007, 09:34:54 »
Ok dekuji vam prevelice...
a ted opravdu uz uplne posledni dotaz - jak PC vypnu? :) nechce se mi ho vypinat natvrdo, aby se mi jeste nic nestalo...

Pavel Půlpán

« Odpověď #7 kdy: 25 Června 2007, 09:43:51 »
Kdyz ho vypnete natvrdo nemelo by se toho zase tolik stat. Ale nejsme sadisti... "sudo reboot" restartuje pocitac, "sudo halt" ho vypne. :)

respectka

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 25 Června 2007, 13:50:50 »
Nu, to vim, ale je nejaka sance se dostat do prikazove radky, kdyz tam nikde nemam menu? Je nejaka klavesova zkratka? :)

fastsnail

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 25 Června 2007, 14:00:21 »
ctrl+alt+F1
ARCH Linux na desktopu:
Chieftec LBX-02B-B-B-400W, Asus P5B-VM, Intel Core2Duo 6320, 2x512MB Geil, 250GB Seagate, nVidia 7300GS, Samsung 225BW (22" 1680x1050)
 UBUNTU Studio 8.04 (HH) na notebooku: Lenovo ThinkPad R61; 15,4" WSXGA+ (1680x1050); nVidia Quadro NVS 140M

respectka

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 25 Června 2007, 15:38:17 »
Dekuju dekuju dekuju moc, uz je vsecko opet v pohode.
Tak ja zase prijdu az zkazim neco dalsiho :))

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.