Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: SquirrelMail a čeština  (Přečteno 4636 krát)

Jakub Kocourek

• Návštěvník
SquirrelMail a čeština
« kdy: 26 Června 2007, 12:03:54 »
Na jednom serveru provozuji pod "Ubuntu Server" SquirrelMail a mám drobný problém s češtinou. Veškeré české nápisy v aplikaci i maily se zobrazují správně, problém nastává při přeposílání.
Pokud mi někdo pošle zprávu v UTF8 (sada nastavená pro SquirrelMail) a zvolím odpověď, citovaný text je ok. Když ale odpovídám na zprávu v jiné znakové sadě, SquirrelMail odpověď píše v UTF8 a citovaný text do něj nepřevede, ale interpretuje jej, jako by v UTF8 byl - tedy háčky a čárky jsou pak zkomolené. Stejně špatně převede i předmět odpovědi.

Netušíte někdo co s tím???

Jakub Kocourek

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
SquirrelMail a čeština
« Odpověď #1 kdy: 26 Června 2007, 13:16:45 »
Mam tentyz problem, pokud vim tak s tim nejde nic udelat, to by to totiz musel browser nejak prekodovat z jednoho kodovani do druheho. Jedina moznost je rucne nastavit spravne kodovani v browseru, pak kliknout na Reply, prekodovany text pak prenest pres clipboard.

Jakub Kocourek

• Návštěvník
SquirrelMail a čeština
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2007, 17:00:51 »
Díky za odpověď. No ono se toto špatně popisuje uživatelům :) To je jedno. Outlook vyhnán a nikdo si moc nestěžuje ;-)

Jakub

phr

• Návštěvník
SquirrelMail a čeština
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2007, 18:29:57 »
Problem je v tom, ze cesky/slovensky preklad squirrelmailu pouzivaju ISO-8859-2.
Aj ked ste v configu dali charset UTF-8, to plati len pre anglictinu!

Treba skonvertovat vsetky lokalizacie do UTF-8, a potom to bude fungovat OK.

Navod a skript ktory to urobi najdete tu: http://www.utf-8.sk/webmaily.shtml

Jakub Kocourek

• Návštěvník
SquirrelMail a čeština
« Odpověď #4 kdy: 05 Července 2007, 12:47:20 »
Díky, někdy to zkusím, ale nechce se mi ten skript teď spouštět na serveru v ostrém provozu. Každopádně díky za info.

Jakub

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.