Tak me uz napada snad jen, kde se nachazi ten soubor crontab (abych kouknul, zda tam je), jake ma mit prava. Pak co presne znamena ta posloupnost *** a tak podobne v tom prikazu? Kdyby se mi to nahodou povedlo zprovoznit, tak abych si umel delat skripty uz sam (na netu jsem zjistil ze neco je hodina, minuta, den apod, ale nevim co znamena co). A za dalsi jsem se koukal na sluzby a bezi mi tu ten ANACRON a pak se stejnym popisem ATD. Neni problem v tom? Nevite jak se pouziva to atd?
Jdu zas googlit, jinak jsem nasel program fcron ci jak, prej je lepsi nez cron (anacron)...
edit://
tak samozrejme jsem nic moc nenasel, ale nasel jsem "program" webmin, je to sprava linuxu pres web, je to celkem pekne... pro zacatecnika jako ja, to je asi nepostradatelna vec
no a ted proc to sem pisu, tusil jsem, ze tam bude polozka cron, samozrejme ze je a tak jsem zkusil pustit muj skript a hodilo mi to chybu, takze problem je tu
Output from command root /home/buk/ntp ..
/bin/sh: root: not found
no vim co to znamena, ale nevim jak to opravit, ale neco musim pouzivat misto toho, mozna bash, sam nevim...
tak snad uz ted nejaka duse poradi