Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chybějicí ikony pro restart a shutdown v ubuntu-desktop s kdm  (Přečteno 1742 krát)

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
Po instalaci ubuntu-desktopu do Kubuntu distra a ponechani kdm jako defaultniho spravce prihlaseni nejsou v ubuntu ikony pro restart, nebo vypnuti pocitace, pouze moznost odhlaseni.

Nasel jsem na to nejakej bug,
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kdebase/+bug/64695
 ale nevyplyva mi z toho, je-li to mozne nejak resit. dik

Skeletonix

• Host
Chybějicí ikony pro restart a shutdown v ubuntu-desktop s kdm
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2007, 13:30:14 »
Měl jsem potíže s gdm na jednom PC a tak jsem to řešil doinstalováním kdm ... a stejný potíž ...

dočasně jsem to vyřešil tak že jsem na panel vytvořil Zásuvku a do ní nacpal ikony s příkazy
Kód: [Vybrat]
sudo shutdown -r now
sudo shutdown -h now
a pomocí visudo jsem přidělil danému uživateli pravomoc vypínat/restartovat Pc bez hesla.

Vím není to úplně hezké ale GDM prostě nefungovalo (nějaký Bug) a neměl jsem čas to řešit ... po zkouškovém to napravím ;)

Hodně štěstí !

Vojtěch Trefný

• Don Quijote

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
Chybějicí ikony pro restart a shutdown v ubuntu-desktop s kdm
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2007, 14:00:39 »
Skeletonix : asi to udelam podobne, neni zbyti, leda se prepnout na gdm spravce prihlasovani, ale tam se mi nelibi zas ten xicht (options dole v rohu obrazovky a nenabizi username), dik

vojtech.t : to nefunguje v tomto pripade, do login window te to nepusti, kdyz to mas spustene z KDM - GDM is not running. Muzes si sice prepnout na gdm (dpkg-reconfigure kdm), ale tam udelane nastaveni se pak s kdm defaultnim jako display managerem neuplatni - chyba je podle me v kdm, tak nejak to tam snad pisou na tom foru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.