Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Superužívateľ  (Přečteno 2004 krát)

PELKO

• Aktivní člen
  • *
Superužívateľ
« kdy: 27 Června 2007, 13:59:48 »
Nikde som to nenašiel, tak sry :D

Zaujímalo by ma, že čis a nedá niekde nastaviť, aby som bol superužívateľ aj mimo terminálu, napríklad keď chcem upravovať dokumenty ktoré potrebujú práva roota a chcem to robiť klikacím spôsobom, bez použitia terminálu.
Dík :)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Superužívateľ
« Odpověď #1 kdy: 27 Června 2007, 14:09:25 »
alt+f2 -> gksudo jmeno_programu

qUAKER

• Host
Superužívateľ
« Odpověď #2 kdy: 27 Června 2007, 14:40:31 »
v Kubuntu: upravit soubor /etc/kde3/kdm/kdmrc, tam najit radek AllowRootLogin a false prepsat na true,pak pres spravce uzivatelu nastavit rootovi heslo,pak se pujde prihlasit jako root, jinak to jde prikazem sudo passwd root,zadat,pak restartnout do console loginu a dat startx
v Ubuntu: dat spravce uzivatelu,na uzivatele root vlastnosti a heslo jake chces,odhlasit,prihlasit.
v Xubuntu: dat nastaveni prihlaseni,a zaskrknout Povolit prihlaseni spravce pocitace,predtim nastavit rootovi heslo.

PELKO

• Aktivní člen
  • *
Superužívateľ
« Odpověď #3 kdy: 27 Června 2007, 15:05:53 »
to alt + f2 vyzerá vcelku zaujímavo... takže napr. gksudo nautilus? a kolko si to zapamätá heslo? :)

Pavel Půlpán

Superužívateľ
« Odpověď #4 kdy: 27 Června 2007, 15:09:49 »
Heslo si to pamatuje defaultne 15 minut. :)

Pjootr

• Návštěvník
Superužívateľ
« Odpověď #5 kdy: 27 Června 2007, 15:25:05 »
Citace: diwoczaak
Kdyz spustim napr. gksu gnome-commander tak jsem v gnome-commander-u jako root porad (dokud ho neukončím) a ne jenom 15 minut.  
Ale kdybych náhodou znovu spoustel gnome-commander a jeste neubehlo 15min tak nemusim zadavat heslo.

Mno ja jenom pro upresneni, aby v tom bylo jasno. ;)
Core2Duo E8400 3,0@3,00GHz/2048+2048+1024+1024 RAM/GeForce 430/LinuxMint 12 64bit
Nepřejte si znát můj inteligentní kvo kvo kvo kvo kvocient ...

Pavel Půlpán

Superužívateľ
« Odpověď #6 kdy: 27 Června 2007, 15:28:46 »
Citace: Pjootr
Citace: diwoczaak
Kdyz spustim napr. gksu gnome-commander tak jsem v gnome-commander-u jako root porad (dokud ho neukončím) a ne jenom 15 minut.  
Ale kdybych náhodou znovu spoustel gnome-commander a jeste neubehlo 15min tak nemusim zadavat heslo.
No ja sem presne tak myslel... 15 minut si heslo pamatuje "Run Application" dialog. Asi jsem to spatne formuloval. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.