Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Program na sledování činnosti systému  (Přečteno 1761 krát)

filip2

• Návštěvník
Program na sledování činnosti systému
« kdy: 28 Června 2007, 20:03:15 »
Znáte někdo nějaký program, který by sledoval a ukládal příkazy operačního systému, které jsou spouštěny např. ovládáním myší programu K3B ?

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 28 Června 2007, 22:02:40 »
proč něco takového pod linuxem ? ... existuje bash a přes příkazovku jde vše (rozhodně vypalovat)

Pjootr

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Června 2007, 10:56:00 »
Citace: Skeletonix
proč něco takového pod linuxem ? ... existuje bash a přes příkazovku jde vše (rozhodně vypalovat)
možná proto, aby zjistil jaké příkazy používá ... ?
Core2Duo E8400 3,0@3,00GHz/2048+2048+1024+1024 RAM/GeForce 430/LinuxMint 12 64bit
Nepřejte si znát můj inteligentní kvo kvo kvo kvo kvocient ...

filip2

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Června 2007, 18:54:49 »
Vím, že v linuxu se dá hodně věcí zjišťovat a spouštět přes příkazovou řádku, ale já jsem začátečník, který dříve používal pouze Windows.
Zkouším teď  Ubuntu 7.04 a mám problém s ROM-DVD mechanikou.

Abych se dozvěděl co mám na CD DVD za soubory, musím nejdřív spustit program K3B a poklepat zástupce mechaniky a potom se mi zobrazí obsah DVD.  Obsah dvd se pak dá otevírat i v souborovém prohlížeči, ve kterém to předtím nešlo. Z programu K3B bych potřeboval vypozorovat jaké příkazy a jaké nastavení používá k připojení k mechanice DVD.

Program bash zatím neumím použít.

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 29 Června 2007, 19:23:23 »
Kdyz si otevrete konzolu a napisete dir, pouzivate bash, takze to urcite umite. Problem je jinde a Vy se ho snazite resit "pres ucho". Z nejakeho duvodu se - mozna - neprovadi automout mechaniky. Pokud mate mechaniku zobrazenou na plose, zkousite na ni pristoupit timto zpusobem?  Co Vam system hlasi ? Zkusil jste pouzit volbu "nastaveni systemu" (podle prostredi KDE, nebo Gnome) ? Zkusil jste na mechaniku pristoupit ze "systemove nabidky" (KDE) ?

filip2

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Června 2007, 21:01:59 »
mechanika se na ploše zobrazuje, při poklepání na zástupce se spustí CD/DVD Creator File brovser, ale obsah se nezobrazí. V mechanice mám datové originál lisované dvd chip, které je vpořádku. Ani ze systémové nabídky se obsah nezobrazí.

filip2

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Června 2007, 21:09:45 »
Lze nějak pomocí příkazové řádky otestovat správné nastavení mechaniky a funkci připojování ?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.