Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zátuhy na 30 minut a pak to jede - [Vyřešeno]  (Přečteno 1656 krát)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Zátuhy na 30 minut a pak to jede - [Vyřešeno]
« kdy: 02 Července 2007, 21:22:55 »
Jelikož se mi líbí Mac OSX a DreamLinux 2.2 sliboval krásně upravené Xfce prostředí, tak jsem použil volný 3,5 GB oddíl a na něj to plácnul.
Jako /home jsem použil svůj normální /home. No po instalaci nenaběhlo slibované Mac OSX prostředí, tedy jo, ale tak napůl (to jen tak na okraj), tak jsem se vrátil zas do Kubuntu, ale ouha, od té doby se stane tak jednou za čtyři hodiny, že počítač "zamrzne", začne šíleně hrabat disk a nejde pracovat, po asi 20-30 minutách se to zas rozjede jakoby nic. Oddíl s DreamLinuxem jsem zformátoval, co to může způsobovat?
Jednou jsem měl spuštěný Ksysguard, ale CPU během toho zátuhu (trval jen asi pět minut) byl jen napůl využit, paměť taky v pohodě, takže to vypadá na zatížený disk, ale co to je??
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Zátuhy na 30 minut a pak to jede - [Vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2007, 10:43:49 »
Poznámka do deníku kapitána: Když není aktivní swap, tak systém je opravdu jako šnek. Už to chodí, zformátoval jsem swap, už se dokázal připojit a používá se. DreamLinux nějak překopal swap oddíl a Kubuntu jej nedovedlo připojit.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.