Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kvalita videa ve Fullscreen  (Přečteno 2126 krát)

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
Kvalita videa ve Fullscreen
« kdy: 02 Července 2007, 22:11:31 »
Potřeboval bych poradit, mám tu normální DVD originál Silent Hill jen jsem zkoušel jak mi pofrčí video a hned problém. Normálně v totemu to běží ve vokýnku v kterým se to otevře pěkně čistě, ale jakmile to dám na fullscreen tak se to tak hnusně rozpixeluje... ať použiju jakejkoliv přehrávač...  VLC, Mplayer, Totem...pořád se to tak hnusně rozpixeluje... ve Windows to nedělalo. Jinak mám rozběhanou 3D akceleraci podle návodu tady přes Fglrx ovladač. Mám Ati Xpress 1100 chipset s integrovaným grafickým jádrem...nevím co s tím ...děkuju za rady...
Acer Aspire 5101ANWLMi

HudsonStan

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 10 Července 2007, 09:14:08 »
Mám přesně stejný problém. Itegrovaná grafika X1250 a pokud přehrávám video, je prostě bez interpolace. Roztáhne se "hrubě". Ovladače grafiky jsem zkoušel restricted přímo Ubunťácké i nejnovější 8.38.6. 3D jede... pomalu, ale jo (aspoň podle glxinfo a Scorched3D).

Poraďte pls někdo komu to běží koukatelně. :(
HTPC:  AMD A64X2/3800, ASUS M2A-VM HDMI (ATI X1250), Ubuntu 7.04
na stole:  C2D E6750, ASUS P5KC, 4GB RAM, WXP (za to se stydím, ale co dělat když pod Ubuntu nejede AAo)
v brašně: ASUS M6VA (ATI X700), Ubuntu 7.04

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2007, 09:22:12 »
já jsem stáhnul Mplayer a přenastavil kodeky a zobrazování přes Open Gl a běží mi to. Pak jsem ještě nastavil sudo aticonfig --overlay-type=Xv a restartoval se. A fajčí mi to v pohodě.
Acer Aspire 5101ANWLMi

Pavel Tihlařík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Srpna 2007, 10:26:29 »
Panove, mate v System->Sprava->Sprava nesvobodnych ovladacu odskrtnuto, ze pouzivate vlastni grafickou kartu?? Protoze jestli ne, tak je mozne, ze prave proto se video takto smeli.

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 28 Srpna 2007, 13:32:29 »
tenhle topic je starej a musel se přenastavit render na open gl, což se automaticky neudělá ani s ovladačem na grafiku ani kdyz se zapne v ovladačích, teda alespon u me se to muselo zmenit primo v prehravaci.
Acer Aspire 5101ANWLMi

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.