Dovolím si malý komentář:
1. Uvědomuju si, že já jsem ten blb, co mu nejde nainstalovat unix a že jsem to já kdo potřebuje pomoc.
2. Z nikoho jsem nedělal blbce, a každou radu jsem vyzkoušel. Větu "Prosil bych, aby psali jen ti co ví, ne ti, co si myslí že ví (toto není narážka na jakuba)" nepovažuju za sprostou, jen žádám o to, aby mi odpovídali pouze ti kteří unixu OPRAVDU rozumí, protože předchozích n pokusů vyhořelo. Tento požadavek považuju ja normální, protože každá instalace žere kýbl času. To, co mi poslal jakub, bylo to nejlepší co tu zatím bylo, a proto tam i byla poznámka, že ho nechci touto poznámkou nijak urazit. Proto nechápu, proč mám číst spílání, že si stěžuju, že mi někdo poradil málo, když tak ve skutečnosti nečiním. Jediné co jsem učinil je, že jsem konstatoval (možná trochu tvrději) kde a co tentokrát nefungovalo. Na druhou stranu je myslím pochopitelné, že mohu být rozladěn, když v návodech a podpoře nacházím na několika stranách informace jak změnit pozadí grubu, ale nedozvím se, jak řešit problémy s jeho instalací, navzdory tomu že nejsem první kdo je má. Jediné co k mému problému je zmíněno, že by to mohlo vyřešit použití lila, ale není tam zmínka o tom jak ho instalovat a jestli je instalace ubunta po pádu kvůli grubu kompletní či ne. Jen je tam informace, že ten návod "někde" je. Po 5h hledání jsem ho nenašel.
3. Ještě poukážu na určitý paradox v odpovídání: Zeptám-li se na otázku (jedno kde, na bežném či specializovaném fóru bez ohledu na problémovou oblast), pak první odpověď je: UTFG, druhá to se tu probíralo minulou zimu, najdi si to, atp. Prostě neochota odpovědět (i když odpověď vím) a snaha povyšovat se. Je pak zábavné pozorovat stejné lidi v jiném klubu (či fóru), jak řeší otázku v oblasti, kde oni sami tápou, a předpokládají že to co sami nedávají budou dostávat v míře nebývalé.
Zpět k věci:
Rozdělení disku mi přijde zcela normální, protože už jsem na takto rozděleném disku měl nainstalovány XP a Fedoru 3, a i grub. Naopak tvoje rozdělení se mi nepozdává, protože si nejsem jist. Kdybych udělal první partition 10GB, druhou 100GB data a teprve potom 10GB Unix, tak si nejsem jist jestli Unix nabootuju.