Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nejde kopírování dat na paměťovou kartu [vyřešeno]  (Přečteno 2868 krát)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
nejde kopírování dat na paměťovou kartu [vyřešeno]
« kdy: 04 Července 2007, 22:06:03 »
Zdravím,

zase jsem se po delší době setkal s problémem, který ale nedokážu vyřešit a zde na fóru jsem nenašel o ničem takovém zmínku (snad jsem hledal správně)...

Software:
Kubuntu 7.04 Feisty Fawn 64-bit

Hardware:
Mám mobilní telefon Sony Ericsson K800i s podporou paměťových karet Memory Stick Micro. Kromě něj mám doma i Sony Ericsson Z530i, který podporuje stejný typ karet a oba si s Linuxem rozumí nativně jako Mass Storage média (u Windows byl potřeba ovladač). Mám doma dokonce i vícero karet, abych vyloučil možnost chyby karty - mám doma dva kusy SanDisk Memory Stick Mircro 512MB a jednu Sony Memory Stick Micro 1GB. Problém přetrvává u obou telefonů a u všech karet.
Moje sestava: AMD Athlon64 3000+ S939, 1024MB DDR RAM Veritech single channel, deska Gigabyte K8NF-9 nForce4-4x, VGA Gigabyte GeForce 6600.

Problém:
Paměť telefonu i paměťové karty se běžně inicializuje jako USB zařízení, resp. přímo to rozpozná i typ média, skrze tato zařízení, resp. nové disky, lze běžně procházet, otevírat soubory, prostě vše, ale problém nastává při pokusu do zařízení něco nahrát - kopírování souborů (např. MP3, fotek, videí, ...) proběhne někdy extrémně rychle, jindy dle mého názoru běžnou rychlostí, ale soubory se nikdy fyzicky nenahrají, protože v telefonu nejsou vidět a na paměťové kartě navíc neubude žádné místo. Zkoušel jsem to už snad milionkrát a stále se děje to samé. Mimochodem - dříve jsem měl tento problém jen částečně, obvykle napodruhé se vše povedlo a soubory v mobilu normálně byly, ale teď to prostě zlobí na nejde.

Je někdo schopen poradit? Aktualizace systému stahuju vždy, když jsou k dispozici, takže už nevím. Díky za každou radu.
« Poslední změna: 16 Ledna 2009, 04:55:06 od Anna Taliánová »
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Kopírování dat na paměťovou kartu - nejde
« Odpověď #1 kdy: 04 Července 2007, 22:18:23 »
Nejde o problém, takhle to normálně funguje. Soubory, zvl. je-li jich víc se skutečně nenahrají tak rychle, jak všechny nástroje v KDE mohou ukazovat. Důležité je, před fyzickým vytažením media z USB, zvolit funkci "Bezpečně odstranit" na ikoně zařízení na ploše (pravé myšítko). Zařízení se pak softwarově neodpojí, dokud se všechny soubory nepřekopírují.

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #2 kdy: 05 Července 2007, 10:37:17 »
Citace: nikola
Nejde o problém, takhle to normálně funguje. Soubory, zvl. je-li jich víc se skutečně nenahrají tak rychle, jak všechny nástroje v KDE mohou ukazovat. Důležité je, před fyzickým vytažením media z USB, zvolit funkci "Bezpečně odstranit" na ikoně zařízení na ploše (pravé myšítko). Zařízení se pak softwarově neodpojí, dokud se všechny soubory nepřekopírují.
Jasně, samozřejmě funkci "bezpečně odebrat" (teda, tak se to jmenovalo ve Win, ale je to něco podobného ;)) používám a je taky pravda, že disk paměti telefonu se odpojí okamžitě, ale disk paměťové karty se odpojit obvykle nechce... Takže, pokud to chápu dobře, nikde se nedozvím délku kopírování, ale když tomu nechám volný průběh, soubory se skopírují, jen nebudu vědět kdy :). Jinak řečeno - když budu čekat, půjde to? Zrovna to zkusím a eventuálně se ozvu.

Díky.
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
« Odpověď #3 kdy: 05 Července 2007, 12:15:16 »
Tak je to vážně tak - když jsem to nechal nějakou dobu připojené, soubory se zkopírovaly a v telefonu vážně jsou a zabírají dokonce i místo (někdy se mi stalo, že se soubor nahrál bez obsahu, tedy 0 bajtů). Díky za radu.
« Poslední změna: 16 Ledna 2009, 04:54:16 od Anna Taliánová »

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #4 kdy: 24 Července 2007, 23:17:32 »
Ještě mám dotaz - posíláš to přes kabel nebo BT? Já uvažuji nad koupí tohoto telefonu a nevím, jestli do něj jít... Kamarádí se s Linuxem? A máš s ním dobré zkušenosti?
« Poslední změna: 16 Ledna 2009, 04:54:32 od Anna Taliánová »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2007, 16:47:17 »
Zkuste vždy po nahrání spustit příkaz: sync
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

gargy2002

• Host
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2007, 02:24:38 »
Citace: liborse
Ještě mám dotaz - posíláš to přes kabel nebo BT? Já uvažuji nad koupí tohoto telefonu a nevím, jestli do něj jít... Kamarádí se s linuxem? A máš s ním dobré zkušenosti?
Ten telefon nema chybu, pres BT wammu funguje, stejne jako pres usb, ale musi se odmountovavat rucne. Fotky super, 2GB pametova karta a mas mp3 prehravac, radio, fakt cool...:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.