Zdravím,
zase jsem se po delší době setkal s problémem, který ale nedokážu vyřešit a zde na fóru jsem nenašel o ničem takovém zmínku (snad jsem hledal správně)...
Software:
Kubuntu 7.04 Feisty Fawn 64-bit
Hardware:
Mám mobilní telefon Sony Ericsson K800i s podporou paměťových karet Memory Stick Micro. Kromě něj mám doma i Sony Ericsson Z530i, který podporuje stejný typ karet a oba si s Linuxem rozumí nativně jako Mass Storage média (u Windows byl potřeba ovladač). Mám doma dokonce i vícero karet, abych vyloučil možnost chyby karty - mám doma dva kusy SanDisk Memory Stick Mircro 512MB a jednu Sony Memory Stick Micro 1GB. Problém přetrvává u obou telefonů a u všech karet.
Moje sestava: AMD Athlon64 3000+ S939, 1024MB DDR RAM Veritech single channel, deska Gigabyte K8NF-9 nForce4-4x, VGA Gigabyte GeForce 6600.
Problém:
Paměť telefonu i paměťové karty se běžně inicializuje jako USB zařízení, resp. přímo to rozpozná i typ média, skrze tato zařízení, resp. nové disky, lze běžně procházet, otevírat soubory, prostě vše, ale problém nastává při pokusu do zařízení něco nahrát - kopírování souborů (např. MP3, fotek, videí, ...) proběhne někdy extrémně rychle, jindy dle mého názoru běžnou rychlostí, ale soubory se nikdy fyzicky nenahrají, protože v telefonu nejsou vidět a na paměťové kartě navíc neubude žádné místo. Zkoušel jsem to už snad milionkrát a stále se děje to samé. Mimochodem - dříve jsem měl tento problém jen částečně, obvykle napodruhé se vše povedlo a soubory v mobilu normálně byly, ale teď to prostě zlobí na nejde.
Je někdo schopen poradit? Aktualizace systému stahuju vždy, když jsou k dispozici, takže už nevím. Díky za každou radu.