par rad zacatecnikum, co si myslej, ze prechod spatne ponesou:
instalace beryl, icqlite, krusader, pohrat si s rozlisenim a HZ v xorg.conf.. pokud Vas tahne emulace woken kopnete do vmware, innotek virtualbox bezi nadherne a vidim to na 50 procent vytizeni oproti vmware (taky mi z divnejch duvodu obcas nechtel nabehnout)..
ja osobne emuluju kvuli photoshopu, jeste jsem nezkousel wine primo na photshop7, urcite vyzkousim, kazdopadne jsem to zkousel snad pred pul rokem a bylo to strasne pomaly (rekl bych, ze virtualbox si s tim kupodivu poradi lip)..
jenom skoda, tech vsech pisem - fontu oproti windows je proste pismo mensi a rozmazane nepusobi to pekne..
a abych nevrhal lamer rozumy tak taky trosku kritiky - Gnome je pomalejsi nez WinXP, vzdycky bude, ten rozdil je tam znat, prece jenom klikacky ve win jsou delany na klikacky

..
Jinak vidim fakt velkej pokrok, jen se zbavit tech prasivejch barev a zakladnich stylu gnome (mohl by se na to konecne nejakej tym zamerit)..
Pak bych se zeptal Vas, co v tom chodite delsi dobu, zajimalo by me jak delite data v ubuntu, ja nevim jak Vy ale vidim v debianu strasnej bordel (jasny podda se to) oproti woknum ty udelaj na disku par adresaru a do toho se to cpe, holt muj zvyk delat adresare v rootu disku se bude muset zmenit, ale zase to davat do dokumentu, to mi zas smrdi amaterismem z woken, no nevim, rad si poctu ve Vasich rozumech

p.s.: muj problem ted asi bude, ze nejsem zvyklej litat pres hodne vetvi do adresaru napr. apache, hudba v media/disk_music atd.. mozna mi to prijde protoze jsem zacatecnik