Zdravím všechny,
s Ubuntu 7.04 jsem docela spokojený, přešel jsem z Win, používám ho, co jsem potřeboval jsem nakonec rozjel, mám jenom pár věcí co mně vadí :
1) Gnome Commander :
Když vytvořím symbolický odkaz na adresář, tak nejde do rootu tohoto odkazu kopírovat soubory . Přitom práva tam mám, vytvořit soubor jde a pokud vytvořím podadresář, tak soubory do něj kopíruji. Problém je pouze kopírovat soubory(a adresáře) do rootu symlinku - Gnome Commander nedělá nic. Má někdo stejný problém ?
2) Evolution :
U pošty ze Seznamu se ukazuje nesmyslný datum doručení - mám vytvořené pravidlo, které poštu přesune do jiné složky. Tam mám datum doručení třeba 1.1.2008.
3) gFTP :
Trošku ironie - mám HD rekordér Kiss s Linuxem, NTB s Linuxem a pokud kopíruji nahrané soubory s češtinou v názvu z Kisse(bohužel se v názvu videa automaticky objeví díky EPG přes TinyStock), tak soubor nejde nakopírovat a připojení se ukončí. Přes FilleZillu 2.2.32 (Wine) vše funguje bez problémů - čeština se i v názvu správně zachová. Takže (emulovaný) win program si s tím poradí líp než nativní Linux app doporučená jako alternativa...

4) Při emulaci programu ve Wine(aktuální verze z deb
http://wine.budgetdedicated.com/apt feisty main) mi v některých formulářích při zapnutém NumLock nefunguje klávesa Delete - místo ní se píše čárka ",". Pokud vypnu "NumLock", tak vše funguje. Mimochodem, je to už pěkně starý bug Wine.
5) Při připojení přes "Klienta vzdálené pracovní plochy" nefungují některé klávesové zkratky (např. Alt Gr + q pro zobrazení "\"). Poznámka - klávesovou mapu z abclinux podle návodu z vašeho fóra jsem nahrál.
6) Pokud si přetáhnu ikonu programu na panel(v Gnome) a chci změnit její umístění (posunout jinam), tak se mi občas stane že po přesunutí ikona zmizí a objeví se červený křížek.
7) Nelíbí se mi 50 různých druhů oken při otevírání a ukládání souborů.

Teď trochu obecná poznámka k některým programům - nevadí mi, když program není úplně odladěný, "blbe" třeba při špatném vstupu nebo při nějakém obskurním nastavení atd. - jsem také programátor. Docela mě ale naštve, pokud program prohlášený za verzi 2.něco stable neplní dobře svou základní funkčnost při správných vstupech. Pak u něj mají nechat vývojáři označení Beta nebo verze 0.5.