Příjemný den,
prosím o pomoc s níže popsaným problémem, hledal jsem ve fóru už 2 den ale nic nepomohlo.
V ikoně Datové připojení k síti mám tyto položky:
Datová síť (Realtec Semiconductor Co., Ltd., RLT-8139/8139C/8139C+)
Datová síť (Unknown USB Vendor Specific Interface)
Ruční nastavení...
Jde mi o to, že při spuštění je ve výchozím stavu z neznámého důvodu zvolen "Unknown USB Vendor Specific Interface", nechápu, proč to tam je, asi tím, že daná deska podporuje něco jako PC2PC, kdo ví, nebo proto, že jsem při instalaci nechal v UPSce připojenej kabel USB, který komunikoval s Windows XP a zobrazoval informace.
Nyní musím vše po přihlášení nastavovat na první Datovou síť (Realtec Semiconductor Co., Ltd., RLT-8139/8139C/8139C+), což mě obtěžuje. Potřebuju se k tomuto PC připojovat vzdáleně, protože mám jen jeden monitor a nebaví mě ho stále přenášet. Příkaz "sudo ifconfig usb1 down" funguje (po restartu už ne), ale kam (do jakého souboru) ho zapsat, aby se to už spustilo správně a já už se přes tightVNC připojil vzdáleně a přihlásil se? Takhle mi nefunguje vzdáleně ani terminál, protže počítač není vlastně připojen do sítě.
Pokud by bylo vůbec nějak možné odebrat tu druhou Drátovou síť (Unknown USB Vendor Specific Interface), bylo by to ještě lepší, protože mi síť po USB vůbec neběží. Zná někdo nějaký příkaz? V ručním nastavení, jak je známo, nelze vůbec nic.
Mnohokrát děkuji za jakékoliv nápady. Dva dny mučení už je vážně moc a tenhle problém nad mé síly.
AC
PS: Zkusil jsem i zapsat "sudo ifconfig usb1 down" do souborů /etc/X11/gdm/Init/default a jiných, ale nepomohlo to.