Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: periferie (hardware)  (Přečteno 11854 krát)

dharma.sk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 209
    • http://vox.dharma.sk
periferie (hardware)
« Odpověď #25 kdy: 14 Června 2006, 22:29:45 »
tak tu to je... ale netusim naco to je...


# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/misc"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/Type1"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
   FontPath   "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
   # path to defoma fonts
   FontPath   "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
   Load   "i2c"
   Load   "bitmap"
   Load   "ddc"
   Load   "dri"
   Load   "extmod"
   Load   "freetype"
   Load   "glx"
   Load   "int10"
   Load   "type1"
   Load   "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "sk"
   Option      "XkbVariant"   "qwerty"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "mouse"
   Option      "CorePointer"
   Option      "Device"      "/dev/input/mice"
   Option      "Protocol"      "ExplorerPS/2"
   Option      "ZAxisMapping"      "4 5"
   Option      "Emulate3Buttons"   "true"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Synaptics Touchpad"
   Driver      "synaptics"
   Option      "SendCoreEvents"   "true"
   Option      "Device"      "/dev/psaux"
   Option      "Protocol"      "auto-dev"
   Option      "HorizScrollDelta"   "0"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "ATI Technologies, Inc. Rage Mobility P/M AGP 2x"
   Driver      "ati"
   BusID      "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Generic Monitor"
   Option      "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "ATI Technologies, Inc. Rage Mobility P/M AGP 2x"
   Monitor      "Generic Monitor"
   DefaultDepth   24
   SubSection "Display"
      Depth      1
      Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      4
      Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      8
      Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      15
      Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      16
      Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
   SubSection "Display"
      Depth      24
      Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
   EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
   Screen      "Default Screen"
   InputDevice   "Generic Keyboard"
   InputDevice   "Configured Mouse"
   InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
   InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
   InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
   InputDevice   "Synaptics Touchpad"
EndSection

Section "DRI"
   Mode   0666
EndSection
Varovanie ministra zdravotníctva:
Linux je silne návykový.
Nezačínajte s ním... :D

MiBo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 750
  • hello world
periferie (hardware)
« Odpověď #26 kdy: 14 Června 2006, 22:39:25 »
nu coz config tu mame ale ted mi musis ric typ toho druheho monitoru (nikde to na nem musi byt napsane znacka a nejaky cislo ci tak podobne)

MiBo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 750
  • hello world
periferie (hardware)
« Odpověď #27 kdy: 14 Června 2006, 22:43:58 »
a jinak stav se ted z toho linuxu u nas na pokec podle nasledujiciho navodu http://wiki.ubuntu.cz/Konferen%C4%8Dn%C3%AD_kan%C3%A1l_na_Jabberu
sic jsem dnes cetl Padmasambhu a nejakou kritiku planejch reci no ale co nadelas :D

Juraj

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 653
periferie (hardware)
« Odpověď #28 kdy: 14 Června 2006, 22:52:40 »
Tak keby som momentalne nemal ine povinnosti, na ten pokec by som sa urcite prisiel pozriet :D

dharma.sk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 209
    • http://vox.dharma.sk
periferie (hardware)
« Odpověď #29 kdy: 14 Června 2006, 22:56:31 »
no ten monitor je YAKUMO a cislo nema... je to 17 palcovka
Varovanie ministra zdravotníctva:
Linux je silne návykový.
Nezačínajte s ním... :D

MiBo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 750
  • hello world
periferie (hardware)
« Odpověď #30 kdy: 14 Června 2006, 23:04:14 »
no to mi nestaci mnelo by zrejme byt vzadu na stitku nekde a neni to cislo ale pismena zkratka u Yakum - Yakumo 17 TFT XPT, Yakumo TFT 17 XJ, Yakumo TFT 17 DXJ atd. potrebuju presne ten typ

J4kub

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 16
periferie (hardware)
« Odpověď #31 kdy: 15 Srpna 2006, 21:42:40 »
mno je to sice pekne ale hmm
nemozem rozbalit balik s nazvom flex_2.5.31-38ubuntu1_i386.deb ( kvoli tomu modemu, ostatne subory idu ) vyhadzuje mi to nejaku chybu mi to ERROR: Dependency is not satisfiable: m4,
nemozem si tam nainstalovat cestinu resp. slovencinu,
a neviem ako mam pridat atribut spustitelnosti # chmod u+x /usr/sbin/stdsl.sh
pls radte.

J4kub

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 16
periferie (hardware)
« Odpověď #32 kdy: 15 Srpna 2006, 21:46:46 »
a este jeden problem:
nemoze pripojit druhy disk particiu ma NTFS
vyhadzuje tento errory:
error: device /dev/hdb1 is not removable
error: could not execute pmount

vadimo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 891
    • Linux Tips & How to
periferie (hardware)
« Odpověď #33 kdy: 15 Srpna 2006, 21:56:44 »
Citace: J4kub
a este jeden problem:
nemoze pripojit druhy disk particiu ma NTFS
vyhadzuje tento errory:
error: device /dev/hdb1 is not removable
error: could not execute pmount
Pripojiš cez Systém/Správa/Disky

Čo sa týka toho deb, čo ti na nom nejde? Konkrétne.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

J4kub

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 16
periferie (hardware)
« Odpověď #34 kdy: 15 Srpna 2006, 21:59:53 »
hmm, nemozes mi to napisat po ang nemam tu cestinu.
k tomu deb.
jeden ten balik som naistaloval ale ten druhy nejde vid tak chyba m4

vadimo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 891
    • Linux Tips & How to
periferie (hardware)
« Odpověď #35 kdy: 15 Srpna 2006, 22:16:48 »
Citace: J4kub
hmm, nemozes mi to napisat po ang nemam tu cestinu.
k tomu deb.
jeden ten balik som naistaloval ale ten druhy nejde vid tak chyba m4
Presne neviem ako to bude v Aj, ale: Hore na lište klikni na System/ potom tam , kde je ikonka s PC/ Disks /
vyskočí ti okno, hoď tam heslo. Otvorí sa ti aplikácia a tam si najdi svoj disk, klikni na Particion (asi), vyber si ktorú chceš pripojiť. Vyber Mount point a napíš /home/tvojemeno/Desktop/diskA  a  daj Ok. Potom daj Mount a mal by sa ti pripojit. najdeš ho potom pod ikonou diskA na ploche. Ak je to NTFS, potom ti treba nainstalovat aj drivery, aby system vedel z neho citať, poprípade aj zapisovat. Este moze byt problem, že ked sa pripojí, že bude mat práva roota. No možno ti povolí aj zapis aj čitanie. Neviem.

Popisy v angličtine nemusia byť správne alebo presné, lebo ja mám Sk a tak som si to preložil :-)

PS: a prečo nemáš češtinu?? Si začiatočník, nevieš Aj.. Tak prečo?
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

J4kub

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 16
periferie (hardware)
« Odpověď #36 kdy: 15 Srpna 2006, 22:25:40 »
lebo som zaciatocnik
a s tymi balikmi co?
a vypisuje mi to ze ten disk uz je pripojeny napisal som tetno priakaz mount/hdb1 /mnt/win_c -t ntfs
vyhodil  sa riadok:
mount: /dev/hdb1 already mounted or /mnt/win_c busy
mount: according to mtab, dev/hdb1 is mounted on /

J4kub

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 16
periferie (hardware)
« Odpověď #37 kdy: 15 Srpna 2006, 23:00:49 »
Citace: J4kub
lebo som zaciatocnik
a s tymi balikmi co?
a vypisuje mi to ze ten disk uz je pripojeny napisal som tetno priakaz mount/hdb1 /mnt/win_c -t ntfs
vyhodil  sa riadok:
mount: /dev/hdb1 already mounted or /mnt/win_c busy
mount: according to mtab, dev/hdb1 is mounted on /
ten disk uz mam pripojeny len nemozem na nom menit obsah.
je len na citanie, co s tym?

vadimo

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 891
    • Linux Tips & How to
periferie (hardware)
« Odpověď #38 kdy: 15 Srpna 2006, 23:09:08 »
Je to disk z Win XP NTFS? S tým nemám skúsenosti, len viem tolko, že:

A-  Bud nemáš na to práva a musíš ich ako root udeliť aj obyčajnému užívatelovi (napr. aj cez správu diskov).
B-  Je to NTFS a driver nedokáže nan zapisovat. Ale myslím si, že už je k dispozícii aj so zapisovaním na NTFS. Tu už prenechávam žezlo niekomu kto má v tom prehlad. Ja NTFS nepužívam, tak neviem poradit.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

J4kub

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 16
periferie (hardware)
« Odpověď #39 kdy: 16 Srpna 2006, 01:01:42 »
jj  je to z XP
ale to ma az tak netrapi, trapi ma skor ten modem

ubuntu_master

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 55
periferie (hardware)
« Odpověď #40 kdy: 03 Července 2007, 21:29:11 »
Citace: mibo
Stahni si na plochu tyto 4 veci na nejake medium:
http://www.rsw.sk/linux/adsl/stdsl.sh
http://www.rsw.sk/linux/adsl/cxacru-fw-2.099.093.000.tar.gz
http://sk.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/b/br2684ctl/br2684ctl_20040226-1_i386.deb
http://search.belnet.be/packages/ubuntu/ubuntu/pool/main/f/flex/flex_2.5.31-38ubuntu1_i386.deb

Pote az budes v linuxu najed si nejlepe v tom nautilovi pod superuzivatelem jak sem psal a poklepej na ty dva soubory s koncovkou .deb a spusti se ti takova aplikace ve ktere muzes dat instalovat balicek

Pote v tom samem nautilovi otevri ten zapakovany firmware xacru-fw-2.099.093.000.tar.gz a poklikej a dej rozbalit do te cesty /lib/firmware/

Posledni soubor opet v tom superuzivatel nautilovy zkopiruj do /usr/sbin tam na nej klikni a misto spustit dej editovat a uprav ty radky dle:
adsl-start    prepíšeme na   pppd call dsl-provider
adsl-stop    prepíšeme na   stopadsl
a nakonec na ten soubor klikni pravim tlacitkem dej vlastnosti a v zalozce opravneni pridej k tomu souboru ze je spustitelnej.
restartuj pocitac

a radeji v superuzivatel terminalu jak sem psal vyse dej prikazy
stdsl.sh start
pppoeconf
Odklikáme aplikáciu pppoeconf zadáme Meno a heslo ostatné  len OK

nakonec jeste pres superuzivatel nautila: Musíme urobiť zmenu v súbore  dsl-provider   nájdeme ho v    /etc/ppp/peer/dsl-provider
V dsl-provider zmeníme riadok      ( nic-nas0)      na     (nas0)      vlastne zmažeme to “nic “

Samotne pripojeni realizujem bud v superuzivatel terminalu
Pripojenie
stdsl.sh start
Opojenie
stdsl.sh stop
a nebo v normalnim ale to pak musis mit spravne prava na vsem takze to zatim vynecham a udelej to take pod superuzivatelem
Dají se tyto soubory a tento postup použít i pro tento modem: Aethra XB Starmodem PPPoE? Mám Ubuntu 6.06 LTS

tommyv580

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 1
periferie (hardware)
« Odpověď #41 kdy: 07 Července 2007, 20:37:12 »
mam tento isty modem ale ide mi to az po bod po restarte PC vypise to:
sudo: unable to execute /usr/sbin/stdsl.sh: No such file or Directory

a ked napisem sudo pppoeconf vypise to :
 .... Please check your network and modem cables....
(mam mode ad 2622 od microcomu)

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.